vaay Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Napisano 10 Czerwiec 2011 witam. Proszę o pomoc w identyfikacji denarka z tego co udało mi się ustalic jagiellońskiego, carskiego guziczka pocztowego i srebrnej wpinki. z góry dziękuje
vaay Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Napisano 10 Czerwiec 2011 i wpinka. znaleziona na terenie przemarszu wojsk wrześniowych, identyczny symbol widziałem na kuflu związanym z dniem odlewnika, ale nie udało mi się znależc jakichkolwiek informacji na jej temat.
sigis3 Napisano 10 Czerwiec 2011 Napisano 10 Czerwiec 2011 Co do denarka, to w tym stanie zachowania raczej na 100% niewiele więcej da się powiedzieć. Najprawdopodobniej Kazimierz Jagiellończyk lub Jan Olbracht. Pozdrawiam
Jacek.Ant. Napisano 10 Czerwiec 2011 Napisano 10 Czerwiec 2011 Guzik pocztowca z Królestwa Polskiego po 1832 roku,data założenia fabryki Biertumpfela.
vaay Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Napisano 10 Czerwiec 2011 dziękuje koledzy. a ma ktoś jakieś pomysły odnośnie tej wpinki?
vaay Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Napisano 27 Czerwiec 2011 witam. udało mi się ustalic, że wpinka przedstawia logo odlewni polskich", niestety nadal nie mam pojęcia jakie było jej zastosowanie. Będę wdzięczny za każde sugestie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.