strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 są tłoczone więc m 40 ma bicia 1090 i ET 90 jak coś to przejdź na identyfikacje bo tu zaśmiecimy forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 więc niech ktoś pomoże i podpowie jak oczyścić ten hełm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 ja bym zrobił tak: umył garnek jakąś delikatną szczotką z jakimś płynem do naczyń, skóre w środku szmatką wilgotną a później jakaś oliwka, a jak by rdza nie zeszła całkiem to albo odrdzewiaczem (fosol) pędzelkiem nakładać na rdze i spłukiwać aż wyczyści jak by już rdza zeszła to spryskać wd40 i przetrzeć szmatką i hełmik jak ta lala :) Na nim nie ma grubej rdzy więc fosol powinien sobie poradzić spokojnie (ale nie wiem czy po fosolu nie wyjdą jakieś plamy, przebarwienia) a nawet po wymyciu hełmu bym dał wd40 i nie przejmował się jak troche rdzy zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 narazie go wymyj w wodzie z płynem, potem wysusz, na skórę daj oliwkę a na dzwon hełmu wd40 i już powinien ładnie wyglądać:) tak mu nie zaszkodzisz a na pewno będzie dużo ładniej się prezentował:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 ze skorą będzie gorzej jest przebarwiona po starej krwii, ale postaram się coś z tym zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 skóre tez wyczyść jakąś szczoteczką i jakimś płynem, osusz i posmaruj jakąś oliwką lub kremem (nivea na przykład) na końcu poskładaj tak jak było i ciesz oko:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 dziś rozebrałem go wyjąłem fasunek wytarłem z kurzu jutro go umyję i wd 40 zastosuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 te zawleczki co trzymają fasunek to pomoczę najwyżej trochę w wd są nawet w dobrym stanie jest na nich widoczne D&C 1941 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 te zawleczki" to są nity(możesz pomoczyć na pewno nie zaszkodzi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 bałem się jak je rozginałem, że połamią ale na szczęście są w dobrym stanie więc jutro mycie hełmu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 to podeślij foto jak już skończysz. pozdrawiam a tymczasem spadam na film:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 31 Maj 2011 Autor Share Napisano 31 Maj 2011 ok. o efektach poinformuje i wyśle foto pozdrawiam i dzieki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 1 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2011 hełm umyty wygląda dużo lepiej nawet pieczątka w środku hełmu się zachowała, ale jest nieczytelna niestety, a co do WD40 nie dało dużego efektu, więc mam pytanie oprócz Fosolu czym usunąć tą rdzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 może kwas szczawiowy?? bo farby nie niszczy.(kwas szczawiowy to troche kontrowersyjny środek bo nie wiadomo jak po nim hełm będzie wyglądał za parę lat) spróbuj fosolem w środku hełmu w jednym miejscu i zobacz jak się zachowa czy usunie rdze i czy nie zostaną jakieś plamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 2 Czerwiec 2011 Share Napisano 2 Czerwiec 2011 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=665420#1235977poczytaj troche na temat kwasu szczawiowego i zadecyduj czy użyć:) Ja bym go chyba do kwasu wrzucił na pare godzin ale nie za długo bo niektórzy przez to farbe stracili:( potem zneutralizować kwas poprzez szorowanie w wodzie z płynem do naczyń i na końcu wd40:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2011 ok dzięki coś pokombinuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2011 Taki efekt wyszedł po wyszorowaniu wodą z płynem do mycia naczyń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 3 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 3 Czerwiec 2011 Share Napisano 3 Czerwiec 2011 już o wiele ładniej się prezentuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 4 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2011 teraz muszę troche pozbyć się tej rdzy i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 9 Czerwiec 2011 Share Napisano 9 Czerwiec 2011 szkoda, że ktoś kalke zdarł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strazak502 Napisano 11 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2011 Kalki właśnie nie było na strychu został , właśnie znaleziony już bwz kalki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.