Skocz do zawartości

Szukam dobrych książek o wrześniu 1939

Przemko113

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym pogłębić swoją wiedzę w tym temacie i poszukuje jakichś dobrych tytułów szczegółowo oddających wydarzenia z tamtych lat. Mile widziane nowsze tytuły dostępne w obecnie w księgarniach gdyż posiadam bon na zakupy i chciałbym go pożytecznie wykorzystać. Z góry dzięki za pomoc.

Przemko113 z czystym sumieniem mogę Ci polecić następujące pozycje:)
Apoloniusz Zawilski Bitwy polskiego września"
Grzelak Czesław, Stańczyk Henryk Kampania Polska 1939 roku"
Grzelak Czesław Kresy w czerwieni 1939 Agresja Zwiazku Sowieckiego na Polskę"

Smutne to ale podstawowa biblia chyba nadal jest wydane w Londynie PSZ w 2WS Czesc I - Kampania Wrzesniowa. Jak zaglebiam sie w jakis epizod kampanii od tego zaczynam. Niestety Przemko niewiele ci to pomoze obecnie w ksiegarni ale jezeli tylko bedziesz mial okazje to kup. Najwyzszy czas na nowe wydanie, poprawione nowa wiedza i materialami Polskimi ktore wowczas nie byly dostepne autorom.

• 4 years later...
Witam i pozdrawiam wszystkich, Rafał z Działoszyna
wiem że odświeżam stary temat ale jestem w potrzebie.
Wypożyczyłem w bibliotece dzisiaj trzy tomy Komentarze do historii polskich działań obronnych 1939 roku" problem polega na tym że w pierwszym tomie brak jest map sytuacyjnych (ktoś się nimi zainteresował) pozostałe dwa tomy są kompletne. I tu moja prośba czy ma ktoś jakieś skany tych map ? z góry dziękuję za pomoc.
Rafał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie