Przemko113 Napisano 24 Maj 2011 Autor Share Napisano 24 Maj 2011 Chciałbym pogłębić swoją wiedzę w tym temacie i poszukuje jakichś dobrych tytułów szczegółowo oddających wydarzenia z tamtych lat. Mile widziane nowsze tytuły dostępne w obecnie w księgarniach gdyż posiadam bon na zakupy i chciałbym go pożytecznie wykorzystać. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAJTEKZKS Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Przemko113 z czystym sumieniem mogę Ci polecić następujące pozycje:)Apoloniusz Zawilski Bitwy polskiego września"Grzelak Czesław, Stańczyk Henryk Kampania Polska 1939 roku"Grzelak Czesław Kresy w czerwieni 1939 Agresja Zwiazku Sowieckiego na Polskę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko113 Napisano 24 Maj 2011 Autor Share Napisano 24 Maj 2011 Dzięki za fajne tytuły. Czekam na dalsze sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matireli Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Wielkie bitwy ii wojny swiatowej Polska 1939 bardzo ciekawa książka warta polecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam293 Napisano 24 Maj 2011 Share Napisano 24 Maj 2011 Mogę ci polecić monografię Armia Poznań w wojnie obronnej 1939" trochę ciekawych fotek, opisy uzbrojenia, mapki, sztandary, odznaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 26 Maj 2011 Share Napisano 26 Maj 2011 Smutne to ale podstawowa biblia chyba nadal jest wydane w Londynie PSZ w 2WS Czesc I - Kampania Wrzesniowa. Jak zaglebiam sie w jakis epizod kampanii od tego zaczynam. Niestety Przemko niewiele ci to pomoze obecnie w ksiegarni ale jezeli tylko bedziesz mial okazje to kup. Najwyzszy czas na nowe wydanie, poprawione nowa wiedza i materialami Polskimi ktore wowczas nie byly dostepne autorom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pet Napisano 27 Maj 2011 Share Napisano 27 Maj 2011 Marian Porwit Komentarze do historii polskich działań obronnych 1939 roku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcco Napisano 7 Lipiec 2015 Share Napisano 7 Lipiec 2015 Witam i pozdrawiam wszystkich, Rafał z Działoszynawiem że odświeżam stary temat ale jestem w potrzebie.Wypożyczyłem w bibliotece dzisiaj trzy tomy Komentarze do historii polskich działań obronnych 1939 roku" problem polega na tym że w pierwszym tomie brak jest map sytuacyjnych (ktoś się nimi zainteresował) pozostałe dwa tomy są kompletne. I tu moja prośba czy ma ktoś jakieś skany tych map ? z góry dziękuję za pomoc.Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.