szczurek_1979 Napisano 26 Lipiec 2011 Napisano 26 Lipiec 2011 No tak, ale... ale to chodzi o ustawienie na militarkę i grubszego zwierza ;) a tak pośrednio ustawienie dyskr daje możliwości szukania nie tylko głęboko zalegających artefaktów ale i tych mniejszych :0 ale tak jak napisałem po próbujemy po ichniemu :)pozdroszczurek
robgnia Napisano 26 Lipiec 2011 Autor Napisano 26 Lipiec 2011 Witam Kolego Thomson mam do ciebie ostatnie pytanko w sprawie wykrywacza salamandra jak narazie że jestem początkującym użytkownikiem salamandry s5 to śmigam na ustawieniach tłumik gruntu od 0 do 3 maximum na co mam zwrócić uwagę podkręcając tłumik gruntu jakie jest zachowanie wykrywacza np. jak ustawie na 5 tłumik gruntu.Czytałem już na forum że może się często wzbudzać wykrywacz fakt że nieraz już się to zdarzyło ale nie często.Podkręcając tłumik gruntu zwiększa się zasięg wykrywacza?Jakoś statyk nie przypadł mi do gustu więc wole program 1 i dyskryminacje za pomoc będę wdzięczny.Pozdrawiam wszystkich
Thomson. Napisano 26 Lipiec 2011 Napisano 26 Lipiec 2011 Czym bardziej podkręcimy tłumik gruntu, tym zasięg będzie mniejszy. Czym mniejsza wartość ustawiona na skali tym lepiej.Najlepiej ustawiać w granicach 3-2.Zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.