Skocz do zawartości

Minelab X-terra 70 a militarka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Mam prosbe do poszukiwaczy używajacych x-terre 70
czy mozna nia poszukac glebiej zalegajacych fantow typu bagnet haler itd? istnieja jakies optymalne ustawienia wykrywacza do pomijania np odlamkow? wiem ze zmniejszajac czulosc mozna to ominac ale jak wtedy wyglada zasieg?
pozdrawiam
Napisano
Ostatnio kopalem w ziemiance blachę 60cm na 60cm na oko, z 120cm była zakopana już mi się powoli odechciewało kopać. Oczywiście wszystko działo się na dynamiku (coin, relic).
Napisano
X-terra 70 lub 705 nie wyeliminujesz małych przedmiotów zalegających płytko.Oczywiście znajdziesz większą militarkę spoczywającą głębiej(nieraz na sporej głębokości)jednak tak do końca nie będziesz wiedział czy to duży przedmiot głęboko czy mały płytko.Jedynie duży fant płytko zalegający przesteruje ci wykrywacz.Zmniejszając czułość sporo poniżej 20-dzieścia radykalnie tracisz na zasięgu.Tak że da się kopać militarkę jednak co znalazłeś dowiesz się jak wykopiesz.pozdrawiam
  • 10 months later...
Napisano
Witam wybaczcie że podepnę się pod temat , chodzi mi o tryb Prospecting .Posiadam x-terkę 705 od roku ale tego trybu nie używałem wcześniej a dopiero dzisiaj wyskoczyłem w pole po przeczytaniu kilku postów na ten temat. I niestety klapa po jakimś tam dostrojeniu sprzętu zacząłem kopać gwoździe a tego nie chciałem. Czy może mi ktoś wytłumaczyć łopatologicznie jak dostroić i używać tego trybu żeby nie kopać każdego małego złomu. Głównie jestem nastawiony na kolorek drobny ale ostatnio wyskakuję i na militarkę. Czy warto tego trybu używać na drobnicę i czy da się omijać drobny złom. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie