huk 100 Napisano 13 Maj 2011 Autor Napisano 13 Maj 2011 Proszę coś na tema tej Kapeny " za co nadawana , oryginał ? -pozdro
huk 100 Napisano 13 Maj 2011 Autor Napisano 13 Maj 2011 no tak - z emblematu widać że telegrafista lub telefonista - ale nic z tego mi nie wynika - odznaki telefonistów i telegrafistów były inne - nie siedzę w tym ale tyle wiem :)
narcopolo Napisano 15 Maj 2011 Napisano 15 Maj 2011 Huku na tej stronie jest pokazana twoja odznaka:http://www.slavekhusak.estranky.cz/fotoalbum/cepicove-odznaky/rakouske-cepicaky/ jest na ostatnim zdjęciu po lewej stronie, porównując ją z odznaką przedstawiającą czterech cesarzy"(jest pod odznaką z orłem i trąbką) twoja odznaka powinna mieć około 3,5 cm wysokości.Co do tego czy ją na dawano prawdopodobnie nie, ponieważ odznaki czapkowe nie były oficjalnymi odznakami wojskowymi. Prawdopodobnie określała przynależność do jakiegoś oddziału telefonistów ale obecnie nie wiem jakiego jak będę miał trochę więcej czasu to pogrzebie w necie.Pozdro
huk 100 Napisano 15 Maj 2011 Autor Napisano 15 Maj 2011 dzięki , ale znajdź jeszcze trochę czasu :):) -pozdro
Pytanie
huk 100
Proszę coś na tema tej Kapeny " za co nadawana , oryginał ? -pozdro
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.