tofik248 Napisano 2 Maj 2011 Autor Share Napisano 2 Maj 2011 Jestem nowy zaraziłem się tą pasją niedawno. Od 2 tygodni latam - wstyd sie przyznać - z IS 200 (chińczyk) ale mieszkam w ciekawej okolicy i udało mi sie już pierwsze fanty cieszące oko targnąć.Mam nadzieje że będą sie podobały ;)najciekawsze to sreberka - jest ich wiecej o jeden cały widelec taki jak na zdjęciumoneta: 1 gross SAP 1769 miedziak ale w opłakanym stanie1 pfening 1888rGuzik Pruski sierżancki Plomba solna FWR SCHOENE BECKKule ołowiane szt. 10 znalezione w kwadracie 50cm/50cmoraz parę innych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Przeczytaj jak wstawiać fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irasiad Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Nie zniechęcaj się kolego. Poproś moderatora o pomoc we wstawieniu fotek. Z tego co pamiętam też miałem taki problem z powodu małej ilości postów na forum. Potem będzie już łatwo. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Ja bez wykrywki znajduje już ok 6 lat za każdym rokiem coś się trafia najwięcej butelek starych ale monetki też się trafiały:)).Ale gdzieś ok 2 tyg też będę mieć swoją salamandre więc też trzeba będzie wyjść w teren:)).Życze powodzenia w dalszych wykopkach:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Guzik Pruski sierżancki ???jaki to jest sierżancki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 3 Maj 2011 Autor Share Napisano 3 Maj 2011 Problem z tymi zdjęciami - niby ładuje a nie wchodzą - nie kumam :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buli1011 Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Każdy może się pomylić w pisowni ale nie każdy potrafi się domyśleć o co chodzi i to podpowiedz dla ciebie sierżancki" czyli guzik sierżanta. podejrzewam ze tofik248 miał na myśli takiego http://myvimu.com/exhibit/87-guzik-pruski-rangowy-gefreiter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 3 Maj 2011 Autor Share Napisano 3 Maj 2011 monetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 3 Maj 2011 Autor Share Napisano 3 Maj 2011 dokładnie o ten guziczek mi chodziło ;). Wrzucam fotki - nie wiem czy się załadują??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 3 Maj 2011 Autor Share Napisano 3 Maj 2011 :@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 3 Maj 2011 Autor Share Napisano 3 Maj 2011 guziki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 3 Maj 2011 Autor Share Napisano 3 Maj 2011 drugi guzik (niemiecki groszek) z nr pułku - II WŚ chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 3 Maj 2011 Autor Share Napisano 3 Maj 2011 plomba solna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 3 Maj 2011 Autor Share Napisano 3 Maj 2011 2 dupki" myśliwskie, w tym samym miejscu trafiłem wczoraj jeszcze jedną łuskę myśliwską małego kalibru sygnowaną liściem dębu z dwoma żołędziami. foto postaram się zamieścić w najbliższym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 na początek super :) ja musiałem się nieźle nabiegać na swój pierwszy fant chodziłem z samoróbką łuskę od pepeszy brało dopiero z 3cm hehehe :) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 5 Maj 2011 Autor Share Napisano 5 Maj 2011 Dzisiaj dołki obrodziły ;D Przez niecałe 3h trafiłem 3 srebrne widelce (w ruinach starego gospodarstwa) monetę - 10 pffeningów z 1920r. jednego mosina w świetnym stanie , kilka łusek od mousera, oraz jedną malutką łuseczkę od floberta (tak mi się przynajmniej wydaje) - z herbem i literką R na spłonce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 5 Maj 2011 Autor Share Napisano 5 Maj 2011 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 5 Maj 2011 Autor Share Napisano 5 Maj 2011 Oto te dwie łuseczki. Tą z lewej znalazłem wcześniej,drugą mniejszą dzisiaj.Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wikos Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 To nie mosin tylko 8x50R, częściej zwany Lebelem. Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 te malutkie to mysliwskie bodaj wymienne splonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 5 Maj 2011 Autor Share Napisano 5 Maj 2011 Fakt Wikos to od Lebela - moj błąd (początkujący jestem),ale nie identyfikujemy tutaj bo będą wrotki";). Niemniej jednak dzięki wielkie ;)Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_B Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Ciekawe znaleziska jak na początek. Jak na moje, to chodzisz gdzieś po Dolnym Śląsku, bo znajduję podobne fanty:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 6 Maj 2011 Autor Share Napisano 6 Maj 2011 Nie nie kolego mieszkam w Wielkopolsce - niedaleko Piłyhttp://www.skorka-dawid.republika.pl/wzmianki.htmTu znajduje się wszystko na temat mojej rodzinnej (od trzech pokoleń) miejscowości :) - Stare mapy, historia - wsio wsioPozdrawiam i zapraszam do lektury ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1990 Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 ja takze z okolic piły ale o wiele ciekawsze fanciki wytaraskałem juz ;Dzdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik248 Napisano 9 Maj 2011 Autor Share Napisano 9 Maj 2011 W weekend trafiłem fajną miejscówkę ;) sporo kopania bo dziura już powyzej pasa, ale sporo tam łusek tego typu co na zdjęciu i buteleczek po jakichś medykamentach (foto wrzuce jak oczyszcze)- na niektórych pozostałości etykietek. Oto kilka fotek kilku z wielu wykopanych w tym miejscu łusek. Nie znam sie na militarich więc wrzucam też do identyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.