Skocz do zawartości

2011 moje znajdy jestem świeżak

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem nowy zaraziłem się tą pasją niedawno. Od 2 tygodni latam - wstyd sie przyznać - z IS 200 (chińczyk) ale mieszkam w ciekawej okolicy i udało mi sie już pierwsze fanty cieszące oko targnąć.Mam nadzieje że będą sie podobały ;)
najciekawsze to sreberka - jest ich wiecej o jeden cały widelec taki jak na zdjęciu

moneta:
1 gross SAP 1769 miedziak ale w opłakanym stanie
1 pfening 1888r

Guzik Pruski sierżancki

Plomba solna FWR SCHOENE BECK

Kule ołowiane szt. 10 znalezione w kwadracie 50cm/50cm

oraz parę innych ;)

• Odpowiedzi 99
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie zniechęcaj się kolego. Poproś moderatora o pomoc we wstawieniu fotek. Z tego co pamiętam też miałem taki problem z powodu małej ilości postów na forum. Potem będzie już łatwo. Pozdrawiam!

Ja bez wykrywki znajduje już ok 6 lat za każdym rokiem coś się trafia najwięcej butelek starych ale monetki też się trafiały:)).Ale gdzieś ok 2 tyg też będę mieć swoją salamandre więc też trzeba będzie wyjść w teren:)).Życze powodzenia w dalszych wykopkach:))

Każdy może się pomylić w pisowni ale nie każdy potrafi się domyśleć o co chodzi i to podpowiedz dla ciebie sierżancki" czyli guzik sierżanta. podejrzewam ze tofik248 miał na myśli takiego http://myvimu.com/exhibit/87-guzik-pruski-rangowy-gefreiter

2 dupki" myśliwskie, w tym samym miejscu trafiłem wczoraj jeszcze jedną łuskę myśliwską małego kalibru sygnowaną liściem dębu z dwoma żołędziami. foto postaram się zamieścić w najbliższym czasie

Dzisiaj dołki obrodziły ;D Przez niecałe 3h trafiłem 3 srebrne widelce (w ruinach starego gospodarstwa) monetę - 10 pffeningów z 1920r. jednego mosina w świetnym stanie , kilka łusek od mousera, oraz jedną malutką łuseczkę od floberta (tak mi się przynajmniej wydaje) - z herbem i literką R na spłonce.

Nie nie kolego mieszkam w Wielkopolsce - niedaleko Piły

http://www.skorka-dawid.republika.pl/wzmianki.htm

Tu znajduje się wszystko na temat mojej rodzinnej (od trzech pokoleń) miejscowości :) - Stare mapy, historia - wsio wsio

Pozdrawiam i zapraszam do lektury ;)

W weekend trafiłem fajną miejscówkę ;) sporo kopania bo dziura już powyzej pasa, ale sporo tam łusek tego typu co na zdjęciu i buteleczek po jakichś medykamentach (foto wrzuce jak oczyszcze)- na niektórych pozostałości etykietek. Oto kilka fotek kilku z wielu wykopanych w tym miejscu łusek. Nie znam sie na militarich więc wrzucam też do identyfikacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie