maniek030685 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Napisano 26 Kwiecień 2011 witam mam pytanie odnośnie garrett 150 gdy go włączę zaczyna piszczeć na wszystkie metale im większa czułość tym gorzej nie jest uszkodzony problem pojawił się nagle w terenie co mu może dolegać i jeszcze jedno pytanie czy gdy cewkę się odkręci 150 wydaje sygnały z moim tak się dzieje....?prosze o poradę
Enders Napisano 26 Kwiecień 2011 Napisano 26 Kwiecień 2011 Taa, jak się cewkę odkręci, powinien wydawać sygnały. To normalne. A że fałszuje ot tak, a na coraz większej czułości jeszcze gorzej? Hmmm... Jak cewka? Nie wyszczerbiona i nie zawilgocona? Nie jest uszkodzony" ale czy wszystkie części pierwsze" nie uszkodzone? Albo baterie, albo cewka, albo (!) wtyk, albo zakłócenia. Na razie nie mam pomysłu, i idę na piwko, przy okazji pomyślę ;)Pozdrawiam!
maniek030685 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Napisano 26 Kwiecień 2011 z cewką jest niby wszystko ok mam osłonę nawet zawilgocona też nie baterie nowe muszę kolegę zwerbować i cewkę zamienić wtedy będzie wiadomo czy elektronika czy cewka jak wpadniesz na jakiś pomysł po tym browarze to się odezwij:)
Enders Napisano 26 Kwiecień 2011 Napisano 26 Kwiecień 2011 awet zawilgocona" I do tego jeśli cewka walnięta (czy odkruszona czy nieszczelna) już masz ów problem na głowie ;) Ale dla pewności zmień baterie na nowe, lekko podrap wszystkie styki gniazda cewki (i w elektronice i na kablu) i dobrze dokręć kabel. Jeśli tak dalej - to elektronika lub cewka. Po wymianie cewki się okaże. Pozdrawiam!
pajadyna Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 wilgoć w cewce wysuszyć i taśma samo wulkanizacyjnajak masz możliwość sprawdź na innej cewce bo może się mylę
Ziemianka Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 Kolego, dokręc mocno cewke, jak slabo sie trzyma to tak jest, sam tak mialem.
bighunter76 Napisano 3 Czerwiec 2011 Napisano 3 Czerwiec 2011 miałem podobnie kiedyś w 250-tce też ni z tąd ni z owąd zacęła wariować poradziłem sobie z tym w bardzo prosty sposób a mianowicie kiedy wszedłem na miejscówkę zjeżdżałem z czułością do minimum aż przestawała wykrywka wariować a następnie w trakcie chodzenia dorzucałem jej po jednej kresce czułości co kilka minut aż do max i wszystko było oki. myślę że jest to związane z wilgocią bo po jakimś czasie wszystko wróciło do normy.
Tauder Napisano 4 Czerwiec 2011 Napisano 4 Czerwiec 2011 Spróbuj go zresetować , czyli przytrzymaj przycisk POWER tak długo aż z głośnika usłyszysz dwa krótkie piknięcia .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.