kapsel28 Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Napisano 24 Kwiecień 2011 Witam mam prośbę do użytkowników tych obu wykrywaczy o plusy i minusy ,wiem że te sprzęty są od dość niedawna na rynku ale co niektórzy już mogą się podzielić spostrzeżeniami. Zastanawiam się nad jednym z nich z przesiadki z Garreta Ace 250. Chodzi mi o sprzęcik na kolorek i również ale rzadziej na militarkę w tym przedziale cenowym lub troszkę wyżej.Jak się mają zasięgi między nimi.Widziałem teścik At pro jak ładnie wyłapuje kolorek który jest w bliskiej styczności z żelastwem czy X-terrka też posiada takie możliwości?? Czytałem również o problemach technicznych Minelaba jak i o serwisie. Pozdrawiam Kapsel28
kapsel28 Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Napisano 24 Kwiecień 2011 Myślę że mało jeszcze tego jest na temat tych wykrywaczy.
bartorzel Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 Jeżeli bliżej ci do kolorku a w szczególności kolorowej militarki to bierz x-terrę.
kapsel28 Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Napisano 24 Kwiecień 2011 Czy był może post z porównaniem tych kanarków. Szukałem ale nie znalazłem. A jeżeli chodzi o kolorek to tak w 90% jestem nastawiony na drobnicę.
danielw4 Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 x-terra zresztą też i ma więcej ustawień
Paleo Napisano 15 Listopad 2011 Napisano 15 Listopad 2011 Witam! Też interesuje mnie, któraś z tych dwóch zabawek (przesiadka z kanarka 250). Koleś w sklepie na V przekonywał mnie, że At Pro jest lepszy, jednak pozostałem sceptyczny co do jego zapewnień :). Może od was się w końcu dowiem co warto kupić.Dodam, że interesują mnie głównie monetki.
danielw4 Napisano 16 Listopad 2011 Napisano 16 Listopad 2011 Koleś z V.... ma w dup.. który wykrywacz sprzeda bo z jednego i z drugiego ma kasę,więc jak ci mówi który jego zdaniem jest lepszy to go posłuchaj.Jeden i drugi ma swoje plusy i minusy.Ja osobiście optuję za At pro,bo akurat mi bardziej przypasił i lepiej mi się go słucha z kolei tobie może bardziej przypasować X-terra(dodam że posiadam obydwa wykrywacze)i nie przekreślam żadnego z nich.Jeden i drugi jest dobry na drobnice a i hełm z metra też wyciągniesz
Paleo Napisano 16 Listopad 2011 Napisano 16 Listopad 2011 Danielw4, a który z nich jest bardziej stabilny? Wcześniej sporo było słychać na temat wzbudzania się pierwszych serii At Pro. Jestem ciekaw czy? i na ile? udało się Garrettowi wyeliminować ten problem.
samulb Napisano 16 Listopad 2011 Napisano 16 Listopad 2011 Poniżej ciekawe testy At pro i X-terry.http://www.youtube.com/watch?v=w_gIttWbeZkhttp://www.youtube.com/watch?v=42q1sjddxbY&feature=relatedPierwszym wykrywaczem który miałem był ACE 250 właśnie z cewką 9x12 i uważam, że jest to bardzo dobra cewka do tych wykrywek, na filmie widać, że i At pro fajnie sobie nią radzi. X-terra jest bardzo stabilnym wykrywaczem tu przewyższa Garretty, tylko żeby miała ten gong na monety, lecz niestety jest zdecydowanie bardziej prądożerna.
danielw4 Napisano 16 Listopad 2011 Napisano 16 Listopad 2011 Garrett mojej żony po naprawie stał się naprawde bardzo stabilny,nie wzbudza sie nawet przy maksymalnej czułości a moja x-terra 705 niestety na maxie daje sporo fałszywych sygnałów.Ja osobiście uważam że jeden i drugi jest wart swojej ceny
Paleo Napisano 17 Listopad 2011 Napisano 17 Listopad 2011 Dzięki za info. Czyli generalnie trzeba zobaczyć, który lepiej w łapie leży i brać?P.S. Z kanarkiem też chodzę z cewką 9/12 i po mimo mankamentów z namierzaniem, to zawsze większe pole detekcji i parę cm głębiej (o ile w przypadku 250-ki, warto wypowiadać się na temat zasięgu:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.