escewu Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Napisano 24 Kwiecień 2011 Witam nie dawno kupiłem używanego F4 wszystko działało okej, a ostatnio dzieje się coś nie dobrego. Podejrzewam iż popsuł się włącznik lub coś nie styka z zasilaniem, bo nie raz nie chce się włączyć (wykładam i wkładam baterie i też nic, a nie raz włącza się tak jak powinien po włożeniu baterii) a nieraz włącza się bez problemu. Proszę o opinie, radę co mam zrobić czy samemu go rozebrać, pokazać teleradiomechanikowi:p czy lepiej dać gdzieś do serwisu? Dodam że nie mam gwarancji:/pozdrawiam escewu
Enders Napisano 24 Kwiecień 2011 Napisano 24 Kwiecień 2011 Witam!Zapewne coś z przełącznikiem membranowym. Czy folie się nie odkleiła po brzegach przypadkiem? Czy wokół przełącznika nie ma charakterystycznych pęcherzy powietrza? Czy wygięte blaszki od baterii są solidnie umocowane, czy trochę się chwieją? Podejrzewam albo przewody, albo baterie, albo klawiatura.Pozdrawiam!
escewu Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Napisano 20 Grudzień 2011 WitamWcześniejsza usterka zanikła (raz w roku się pokazuje może to od pogody)Teraz mam inny problem:Wykrywacz wyłącza się sam, przed wyłączeniem głośnio pika dźwiękiem najwyższego tonu:/ od czego to może być?Jakaś zwara się robi? może pogoda? dodam ze chodził elegancko a gdy nadszedł wieczór zrobiło się zimniej to wyłączał się i jak wróciłem do domu był mokry a wiec szron już osiadał na nim:/ może gdzieś wilgoć się dostała:/ tak myślę czy go nie uszczelnić, zakleić otwory od głośników taśma (tak miałem w f2) może zrobić jakąś osłonę" aby temperatura była wyższa... Dodam że f2 chodziłem w zimę nieraz w śniegu i wszystko grało...czekam na podpowiedzipozdrawiam
SWaldek Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Sprawdż , czy bedzie sie wyłaczał gdy podepniesz słuchawki?kiedys podobny efekt miałem w wykrywce kolegi a przyczyna był głosniczek, po wymianie na inny problem przestał istniecPozdrawiam
escewu Napisano 23 Grudzień 2011 Autor Napisano 23 Grudzień 2011 Witam:)Nie chodzę ze słuchawkami wole bez:PZrobiłem jak pisałem wcześniej: uszczelniłem (zakleiłem taśmą) głośniczki i zrobiłem ocieplacz (z waty jak w kurtkach lub w meblach są) i wszystko gra, a i zamieniłem na bardziej naładowane akumulatorki (te co wcześniej używałem były jeszcze nie rozładowane) Używam akumulatorki GP200...Dodam, że teraz w śniegu i przy -2/-3C wszystko śmiga elegancko:)Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.