Skocz do zawartości

Głogów

Redov

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,chciałbym się dowiedzieć wszystko o obronie Głogowa,miejsca klęsk Niemieckich lub rosyjskich oraz jak ktoś zna jakieś miejsce bitwy.Nie interesują mnie forty typu Ober Rodute ponieważ jest tam dużo niewypałów.Proszę też o jakieś mapki poruszania się wojsk niemieckich i rosyjskich oraz bitew.Z góry dziękuje.
Napisano
Na początek proponuje się pouczyć sensownie oraz poprawnie pisać i lepiej formułować pytania. To już kolejna osoba na forum w podobny sposób pyta, chyba jakaś epidemia lub nauczanie w tym kraju zeszło na psy. Co do materiałów to odsyłam do bibliotek z tego co mi wiadomo to w Głogowie co nieco mają, dodatkowo dość niedawno wyszła praca Przemysława Lewickiego Festung Glogau 1944-45". Literatury jest dość sporo, zarówno polskiej jak i zagranicznej, wystarczy tylko po nią sięgnąć. Ja nie miałem zbytnio z tym problemu. Proponuje trochę wysiłku i dotrzeć do niej, poszukiwanie i docieranie do literatury i materiałów archiwalnych jest równie ciekawe jak grzebanie w ziemi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie