Skocz do zawartości

walki luty-styczeń 1945

Astra

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Wszystkich! Poszukuje wszelkich informacji dotyczących walk styczeń-luty 1945 r. na terenach od Świebodzina do Słubic(lubuskie. Rozmieszczenie jednostek niemieckich,rosyjskich, mapy z naniesionymi punktami oporu(było by super!)ruchy wojsk obu stron do poziomu batalionu(jakie były kierunki natarcia to chyba każdy wie)Dajcie znać!
Napisano
Hehehe dobre zapytanie. A co kolega przeczytał już w temacie?
Niestety mam tylko materiały z poziomu pluton - kompania a ty pytasz o batalionowe więc nie mogę pomóc.
Napisano
Normalnie zero szacunku ,zero. A gdzie przyjemność ,którą się doświadcza z poszukiwań samemu.Owszem można coś podpytać starszych kolegów, wskazówki gdzie szukać itp. No ale trochę własnego wkładu.
Napisano
Prośba była do poziomu batalionu" czyli kompania i pluton to jest super.Nawet nie myślałem,że ktoś może mieć takie materiały. Jęzeli jest możliwość to proszę o kontakt yellow.dog@wp.pl. Pozdrawiam. Jeżeli chodzi o szacunek to go mam, ale NIE do filozofów". Myśle, że swoje już schodziłenm i co nieco poczytałem, ale nie ma to jak koledzy po fachu" zawsze się przecież można wymienić informacjami a internet to nie wszystko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie