Jump to content

Teknetics delta 4000 - ustawienia

macbaton

Recommended Posts

Witam, dużo szukałem o ustawieniach Tekneticks delta 4000 i nie znalazłem zbyt wiele, dlatego postanowiłem założyć tem temat. Sam jestem użytkownikiem od około roku. Muszę powiedzieć, że należy jednak trochę z nim pochodzić, żeby dobrze wyczuć. Chodzę na stary pruski poligon w Bydgoszczy na Jachcicach i tam mozna spotkać wiele ciekawych fantów od łusek poprzez guziki po monety włącznie. Praktyka uczy jakie cyfry wyłapywać, np łuski to 66-69 i 75, generalnie jak już widzę na wykrywaczu hasło folia i cyfra około 50 to w glebie znajduję rzeczywiście folię. Co do czułości to chodzę na standardowej ósemce, gdy są jakieś zakłucenia to na chwilę schodzę do 6 i potem wracam do 8. Jeszcze nigdy nie potrzebowałem zejść poniżej szóstki. Co do głośnika to oczywiście słuchawki z regulacją głosności są pomocne ale oczywiście dla dyskrecji a nie dlatego, że nie słychać dzwięku. Poprostu nikt nie lubi ciekawskich. Nie pracowałem w trybie A1 lub A2, choć wiem, że A2 jest bardziej dokładny na glebach mineralnych. Może ktoś coś może więcej powiedzieć o tych trybach?

Miałem kiedyś Delte 4000 ale ją sprzedałem ponieważ to sprzęt na drobnice co do ustawię to masz A1 i A2 czyli coś jakby statyk i tryb dynamiczny. Często mi się wzbudzała na kamieniach magnetycznych co strasznie irytowało. Możesz chodzić z delta na maksymalnej czułości o ile w terenie będzie pracowała stabilnie a jak nie to kreska bądź dwie mniej. Życzę sukcesów

Dodam że największy plusem i zaletą tego wykrywacza jest jego waga i bardzo nowoczesny wygląd a także czytelny wyświetlacz co do reszty nie będę się wypowiadał bo komu pasuje ten będzie zadowolony.

Dzięki Bolen za podpowiedz :) Byłem wczoraj w swoim miejscu i ustawiłem tryb A1 i A2. Myślę, że to chyba kwestia przyzwyczajenia, bo strasznie mnie irtyowało to ciągłe wzbudzanie. Jakoś nie molem się przełamać żeby pochodzić dłużej niż 15 minut ;). Zrobiłem po staremu - wycięcie żelaza i zwiększyłem czułość na 11. Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information