macbaton Posted April 11, 2011 Author Share Posted April 11, 2011 Witam, dużo szukałem o ustawieniach Tekneticks delta 4000 i nie znalazłem zbyt wiele, dlatego postanowiłem założyć tem temat. Sam jestem użytkownikiem od około roku. Muszę powiedzieć, że należy jednak trochę z nim pochodzić, żeby dobrze wyczuć. Chodzę na stary pruski poligon w Bydgoszczy na Jachcicach i tam mozna spotkać wiele ciekawych fantów od łusek poprzez guziki po monety włącznie. Praktyka uczy jakie cyfry wyłapywać, np łuski to 66-69 i 75, generalnie jak już widzę na wykrywaczu hasło folia i cyfra około 50 to w glebie znajduję rzeczywiście folię. Co do czułości to chodzę na standardowej ósemce, gdy są jakieś zakłucenia to na chwilę schodzę do 6 i potem wracam do 8. Jeszcze nigdy nie potrzebowałem zejść poniżej szóstki. Co do głośnika to oczywiście słuchawki z regulacją głosności są pomocne ale oczywiście dla dyskrecji a nie dlatego, że nie słychać dzwięku. Poprostu nikt nie lubi ciekawskich. Nie pracowałem w trybie A1 lub A2, choć wiem, że A2 jest bardziej dokładny na glebach mineralnych. Może ktoś coś może więcej powiedzieć o tych trybach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolen Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 Miałem kiedyś Delte 4000 ale ją sprzedałem ponieważ to sprzęt na drobnice co do ustawię to masz A1 i A2 czyli coś jakby statyk i tryb dynamiczny. Często mi się wzbudzała na kamieniach magnetycznych co strasznie irytowało. Możesz chodzić z delta na maksymalnej czułości o ile w terenie będzie pracowała stabilnie a jak nie to kreska bądź dwie mniej. Życzę sukcesów Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolen Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 Dodam że największy plusem i zaletą tego wykrywacza jest jego waga i bardzo nowoczesny wygląd a także czytelny wyświetlacz co do reszty nie będę się wypowiadał bo komu pasuje ten będzie zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macbaton Posted April 15, 2011 Author Share Posted April 15, 2011 Dzięki Bolen za podpowiedz :) Byłem wczoraj w swoim miejscu i ustawiłem tryb A1 i A2. Myślę, że to chyba kwestia przyzwyczajenia, bo strasznie mnie irtyowało to ciągłe wzbudzanie. Jakoś nie molem się przełamać żeby pochodzić dłużej niż 15 minut ;). Zrobiłem po staremu - wycięcie żelaza i zwiększyłem czułość na 11. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.