Tomek W Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Witam wszystkich , dziś miałem swój poszukiwawczy debiut , w okolicznym lesie znalazłem klamerkę , podobno dość rzadką ;)Tu muszę podziękować koledze michał123456789 - to on użyczył mi wykrywki.Klamerka jak wygląda , widać na fotce , jest tylko umyta , chciałbym ją jeszcze doczyścić jednak tak by jej nie uszkodzić - wygląda ona na stalową mosiądzowaną.Macie jakiś sposób na takie klamerki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pooshkins Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Jest wykonana z mosiądzu :) Jest już ładna, teraz tylko natrzeć oliwką lub olejem do broni typu ballisol.Gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pooshkins Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Oczywiście chodziło o ballistol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Szpadel Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Ja bym zastosował czyszczenie na mokro szczotką taką jak do czyszczenia paznokci z plastikowymi włoskami a potem wrzucił w oliwę z oliwek żeby utrwalić patynkę na stopie mosiądzu ale z przewagą miedzi jak widać po czerwonawym kolorze.Kąpiel parę tygodni ( jak nawet dłużej to nie zaszkodzi )po wyjęciu przemyć wodą wysuszyć i na półkę ;)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek W Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Wydaje mi się że nie jest jednak mosiężna - na stronie wewnętrznej są drobne ślady korozji , z pod czerwonego nalotu przebija jakby stal - przynjmniej tak to wygląda, postaram się zrobić dokładniejsze zdjęcia jak dorwę makrokonwerter.Klamrę jak na razie umyłem szczoteczką do zębów ;)Teraz faktycznie spróbuję z oliwą z oliwek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Przyłóż do niej magnes, jak nie będzie łapał to kolor. Ale ona na pewno jest wykonana z mosiądzu ;)Co do konserwacji- tylko oliwa, i tak jest ładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek W Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2011 No fakt , magnes nie kłamie ;)Jednak to mosiądz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.