PUMA1 Posted April 9, 2011 Author Share Posted April 9, 2011 Witam ostatnio zakupiłem Rutusa Ultrę I. Sam chciałem się przekonać jak pracuje w terenie Ultra Rutusa . Wykrywacz jest fajny leciutki waga 1.1 kg. Fajnie się składa na dwie części jest bardzo lekki . Jak dla mnie ma prawie same plusy zasilanie na 6 paluszków . Na początku stwierdziłem że wykrywacz jest fajny ma dobry zasięg lecz głośniczek w wykrywaczu działa jak dla mnie za cicho . Wysłałem go do Rutusa sprawdził go i napisał że wszystko jest ok. że cichy dźwięk z głośniczka to normalne w tym modelu już tak jest , wyregulował go żeby głośniej działał jak będę chodził w słuchawkach. Mam takie pytanie czy ktoś z kolegów zmieniał w Ultrze głośniczek na mocniejszy oryginalny jest 0,5W 8 omów , jak dla mnie jest dużo za słaby prawie niesłyszalny w terenie , w słuchawkach jak chodzę jest ok. sygnał jest wyraźny i czysty. Jeśli ktoś wymieniał głośniczek w Ultrze to prosił bym o napisanie na jaki wymieniony został głośniczek i jak się sprawuje. Naprawdę wykrywacz jest fajny ustawiony na dużej nawet dyskryminacji np. 6 nie pomija militarki i dużego złomu i co najważniejsze nie pomija cieńiutkich monet srebrnych . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.