Motyk Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 Witam,bardzo bym prosił o określenie z jakiego okresu pochodzi ten medalik.Przepraszam za schematyczny rysunek słabej jakości ale akurat się złożyło, że nie mam czym zrobić zdjęcia, tylko kamerką internetową.Na zdjęciu widać rewers
Motyk Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 medalik a obok grosz.Rembrandtem nie jestem, ale mam nadzieję, że moje rysunki wystarczą. Liście w rewersie to dąb. Napis na awersie:MATKA BOSKAKROLOWA POLSKA"Będę wdzięczny za pomoc.
Motyk Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Napisano 6 Kwiecień 2011 Niechcący dodałem temat do złego działu, prosiłbym o przeniesienie.Pozdrawiam.
melajda95 Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Według mojej wiedzy[niedużej],to będzie druga połowa XIX wieku,a może nawet ostatniej jego ćwiartki.Pozwolisz,że zapytam czy ,to jest ten medalik,czy też podobny i z czego jest zrobiony?Srebro?
melajda95 Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Zdjęcia pochodzą ze znanego portalu aukcyjnego.
melajda95 Napisano 6 Kwiecień 2011 Napisano 6 Kwiecień 2011 Medaliki występują w katalogu Rewolińskiego-poz.1386 i 1387
Motyk Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Napisano 7 Kwiecień 2011 Dzięki wielkie za pomoc.Mój medalik jest dokładnie taki sam, tylko w trochę lepszym stanie.Jest wykonany ze srebra.A czy przedstawia on jakąś wartość prócz kolekcjonerskiej?Pozdrawiam, Motyk.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.