kurkow Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 WitamBawię się w szycie z takiego brezentu:http://allegro.pl/brezentowe-plotno-i1467800036.htmlProblem w tym, że odcień tego materiału jest zbyt... świeży i nie pasuje pod 1939 rok, a chciałbym, żeby możliwie jak najlepiej pasował. Ta zieleń jest zbyt późnoelwupowska"Czy da się jakimiś domowymi metodami trochę zmienić odcień takiego brezentu? Nie jestem pewien ale chyba ktoś mi kiedyś mówił, że jakby go namoczyć i wystawić na słońce, to może da to jakiś efekt.Macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 moczyc nie musisz,slonce i tak swoje zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Moczenie i słońce zrobią swoje, można dodać do wody jakiegoś wybielacza. Niestety te zabiegi zniszczą impregnat. Nie wiem co z tego robisz i czy to ma znaczenie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2011 W tej chwili ładownice, torbę na maskę, chlebak i tornister. No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie...Dzięki za odpowiedzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.