Jump to content

Chyba uszkodzony fisher f2

Ajam4

Recommended Posts

Tak jak poprzednik, wymień baterie i to na dobre alkaliczne. Kilka lat temu miałem F2, kupiłem zwykłe 9V i miałem to samo. Pozbyłem się szybko tego wykrywacza, bo i z naprawą kiepsko, jak twierdzi Proscan, aby dostać się do bebechów trzeba obudowę rozwalić.

Wystarczy odkleić na dole panel z przyciskami. Pod folią są 2 śrubki.
Nie wierzę, że Proscan tak powiedział.
A co do serwisu to lepiej brać sprzęt w DE, UK, USA. Tam się naprawia normalnie. Tylko wysyłka droższa.

Tak się składa że przerabiałem temat kiedy zawilgotniał mi panel sterujący w F2.Śruby są faktycznie ukryte pod panelem.Jednak można go zdjąć delikatnie i ponownie nakleić,podklejony jest strasznie mocnym klejem.Jednak zdjęcie i ponowne naklejenie tylko pogarsza jeżeli tak to można nazwać wodoszczelność i następny wypad w mokry dzień skutkuje totalnym zawilgotnieniem.Dzieje się tak dlatego że ten panel jest zrobiony z trzech warstw foli i w momencie odklejania one po prostu się rozwarstwiają.Wymiana w V...... w Warszawie poza gwarancją 100zł i z dnia na dzień jeżeli mają panele.

To tyle..

A F2 zajebisty sprzęcik na początek,baterie obowiązkowo alkaliczne dłużej działają,za to nawet na zwykłych pracował bez zarzutu ale za to bardzo,bardzo krótko.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information