Skocz do zawartości

Chyba uszkodzony fisher f2

Ajam4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam nie wiem co jest chyba uszkodzona elektronika ponieważ jak włączam wykrywacz to zaraz się wyłącza.proszę o szybką odpowiedz bo jestem załamany.POZDR
Napisano
Tak jak poprzednik, wymień baterie i to na dobre alkaliczne. Kilka lat temu miałem F2, kupiłem zwykłe 9V i miałem to samo. Pozbyłem się szybko tego wykrywacza, bo i z naprawą kiepsko, jak twierdzi Proscan, aby dostać się do bebechów trzeba obudowę rozwalić.
Napisano
Wystarczy odkleić na dole panel z przyciskami. Pod folią są 2 śrubki.
Nie wierzę, że Proscan tak powiedział.
A co do serwisu to lepiej brać sprzęt w DE, UK, USA. Tam się naprawia normalnie. Tylko wysyłka droższa.
Napisano
Jacho:
''Nie wierzę, że Proscan tak powiedział.''

Proscan:
''Naprawami tych nowych Fisherów się nie zajmuję (bo są nierozbieralne - trzeba zniszczyć panel czołowy by je otworzyć)''
Napisano
Tak się składa że przerabiałem temat kiedy zawilgotniał mi panel sterujący w F2.Śruby są faktycznie ukryte pod panelem.Jednak można go zdjąć delikatnie i ponownie nakleić,podklejony jest strasznie mocnym klejem.Jednak zdjęcie i ponowne naklejenie tylko pogarsza jeżeli tak to można nazwać wodoszczelność i następny wypad w mokry dzień skutkuje totalnym zawilgotnieniem.Dzieje się tak dlatego że ten panel jest zrobiony z trzech warstw foli i w momencie odklejania one po prostu się rozwarstwiają.Wymiana w V...... w Warszawie poza gwarancją 100zł i z dnia na dzień jeżeli mają panele.

To tyle..

A F2 zajebisty sprzęcik na początek,baterie obowiązkowo alkaliczne dłużej działają,za to nawet na zwykłych pracował bez zarzutu ale za to bardzo,bardzo krótko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie