Skocz do zawartości
  • 0

Duża gruba część stalowa,Pancerna?

vojtaz2

Pytanie

Napisano

Dziś sprawdzam nowy teren którym wycofywały się wojska pancerne, okolice krnowa. Tubylcy mnie zaprowadzili w miejsce gdzie po wojnie leżał jakiś czołg? między drogą a strumieniem trafiłem wielkie coś? a po drugiej stronie brzegu nie da rady włączyć wykrywacza wszędzie piszczy. odkopałem tylko to co na foto, proszę o szczerą pomoc, jutro będę to wyciągał ale nie mam zamiaru tego do polski targać, oddam na złom.

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam nadzieje że nie okaże to się większe niż myślę, jak okaże się że warto to zabrać do Polski to to weźmiemy. Fajnie chłopaki że pomożecie :) Od jutra Maraton aż do Niedzieli
Napisano
a a a nie daleko tego strumyka na polu trafiają się małe kawałki mosiężnej blachy, uważam że rozerwane kawałki łusek mosiężnych. Raczej Niemcy stosowali stalowe łuski dużego kalibru podczas II wojny św, tak myślę bo u nas po Niemcach znajduje mosiężne łuski z mausera, koniec wojny, marzec kwiecień 45 rok.
Napisano
to u góry czyli obręcz jest w całości okrągła to niej są przytwierdzone przedmioty o innych kształtach, jutro to wykopiemy.
Napisano

właz od czego? czy moje przypuszczenia że mosiężne kawałki łusek walające się po sąsiednim polu mogą wskazywać na broń rosyjską? czyli właz od czegoś rosyjskiego?

Napisano

Dziś sprawdzam nowy teren którym wycofywały się wojska pancerne, okolice krnowa. Tubylcy mnie zaprowadzili w miejsce gdzie po wojnie leżał jakiś czołg? między drogą a strumieniem trafiłem wielkie coś? a po drugiej stronie brzegu nie da rady włączyć wykrywacza wszędzie piszczy. odkopałem tylko to co na foto, proszę o szczerą pomoc, jutro będę to wyciągał ale nie mam zamiaru tego do polski targać, oddam na złom.

Napisano

szerokość około 60 cm tego samego koła z boku odchodzi gruba zaokrąglona blacha?(foto) , nie miałem przy sobie centymetra, a to jest wielkie i nie wykopałem tego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie