dect Napisano 21 Marzec 2011 Autor Napisano 21 Marzec 2011 WitamCzy ktoś ma jakiś pomysł co to za mapa? Jakaś masowa propaganda czy nie aż taki populares?Pozdrawiam
dect Napisano 21 Marzec 2011 Autor Napisano 21 Marzec 2011 WitamCzy ktoś ma jakiś pomysł co to za mapa? Jakaś masowa propaganda czy nie aż taki populares?Pozdrawiam
LukaszRadom Napisano 21 Marzec 2011 Napisano 21 Marzec 2011 Jest to mapa Radziecka , widać na niej wytyczoną nową granice pomiędzy Polską a Związkiem Radzieckim , granice tą określamy jako linia Curzona (Kerzona) proponowana 25 lat wcześniej w wojnie Polsko - Bolszewickiej , to tyle historii :)
dect Napisano 22 Marzec 2011 Autor Napisano 22 Marzec 2011 Panowie... wiem jak wyglądała historia. Chodzi mi o to czy ten wydruk to jakaś masowa propaganda ('patrzcie jaką wam fajną granicę ustaliliśmy') dodawana do każdego chleba w piekarni w 1945 czy super unikat na skalę światową ;)Pozdrawiam
dect Napisano 21 Marzec 2011 Autor Napisano 21 Marzec 2011 Ok, dziekuje za ten krotki rys historyczny - ale czy ktos moze mi powiedziec cos czegp jeszcze nie wiem?
Pytanie
dect
Witam
Czy ktoś ma jakiś pomysł co to za mapa? Jakaś masowa propaganda czy nie aż taki populares?
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.