tyfus Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 boratynka (szeląg Jana Kazimierza, koronna) ----> forumowa szukajka ---> lektura na parę dni :)-pozdro-
tyfus Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 prawdopodobnie jest już wytarta z jednej strony.swoją drogą, dość często spotyka się takie, które mają piękną jedną stronę, a druga to porażka.wrzuć fotkę drugiej strony - możesz lekko natłuścić lub zmoczyć wodą - może coś będzie widać ...
tyfus Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 jakby była taka fota, to można by pokusić się o odczytanie roku (prawdopodobne) - a kopi napisałby z jakiej mennicy :))
GEORG101 Napisano 19 Marzec 2011 Autor Napisano 19 Marzec 2011 To moja pierwsza boratynka,więc jestem zielony w temacie.Ale moneta wygląda na trochę dziwną gdyż druga strona ma przebicia tej ze zdjęcia.Może to fals?Wielkie dzięki za info.
GEORG101 Napisano 19 Marzec 2011 Autor Napisano 19 Marzec 2011 Bardzo chciałbym zrobić takowe zdjęcie,ale niestety mój aparat mi nie pozwala.Kombinowałem na wszystkie sposoby,ale nic lepszego nie wykrzesze.
tyfus Napisano 19 Marzec 2011 Napisano 19 Marzec 2011 dorwij kumpla z aparatem, który ma makro.neutralne tło, oświetlenie, sztywna ręka ;)lub statyw/podpórka - coby się ne rozmazało to makro :)
GEORG101 Napisano 19 Marzec 2011 Autor Napisano 19 Marzec 2011 Nie będę kombinował.Tylko zainwestuje w dobry sprzęt,bo ciągle mam problemy ze zdjęciami monet.W każdym bądź razie bardzo się cieszę z takiego eksponatu w mojej skromnej kolekcji.Mam nadzieje,że ostatnią nie będzie.Pozd
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.