pab88 Napisano 18 Marzec 2011 Autor Napisano 18 Marzec 2011 Jest to moja druga próba ID tego przedmiotu. Za pierwszym razem przedmiot ten został zidentyfikowany jako zapalniczka lecz czy aby na pewno?
morfeusz27 Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Mi to też wygląda na zapalniczkę, były takie z sygn. DRGM na forum
Luftlander Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 To że jest DRGM znaczy tylko tyle że jest niemieckie i pochodzi przed 1945 roku. Dla mnie osobiście przedmiot też nie pasuje na zapalniczkę.
pab88 Napisano 18 Marzec 2011 Autor Napisano 18 Marzec 2011 Dziękuję koledzy za odpowiedź. Przedmiot ten został znaleziony na terenie obozowiska na którym stacjonowały oddziały niemieckie szkoląc się na pobliskim poligonie. Przypuszczam że składał się on z dwóch części ponieważ obok niego leżał inny podobny przedmiot, a w zasadzie przy nim.
Pytanie
pab88
Jest to moja druga próba ID tego przedmiotu. Za pierwszym razem przedmiot ten został zidentyfikowany jako zapalniczka lecz czy aby na pewno?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.