qviatus Napisano 13 Marzec 2011 Autor Napisano 13 Marzec 2011 witamostatnio wpadł mi w ręce taki guziczek 22mm.czy to guzik cywilny czy wojskowy? znaleziony w rejonie walk I wojny.
qviatus Napisano 13 Marzec 2011 Autor Napisano 13 Marzec 2011 i rewers...firma BUCH(prawdopodobnie był pozłacany).czy to rzadki okaz? na 'butonarium' nie znalazłem takiego wzoru sygnatury. kto mógł takich guzików używać?w jakich latach był noszony?pozdr
morfeusz27 Napisano 13 Marzec 2011 Napisano 13 Marzec 2011 takie cosik znalazłemhttp://www.buttonarium.eu/szczegoly.php?id=2745
qviatus Napisano 13 Marzec 2011 Autor Napisano 13 Marzec 2011 tamten to guzik pocztowy... mój nie ma trąbek.Chodzi mi o to czy takie guziki jak mój, to znaczy z kryzą, to tyko i wyłącznie guziki cywilne/urzędnicze czy są też może wojskowe. Czy w mundurach wojskowych były stosowane takie guziki?
Martian Napisano 14 Marzec 2011 Napisano 14 Marzec 2011 identyczne guziki pod wzg kształtu i faktury są z napisem prawo lub po rosyjsku zakon" wnioskując po tym można powiedzieć, że urzędniczy... Orzeł jakiś dziwny- przejśćówka?
qviatus Napisano 14 Marzec 2011 Autor Napisano 14 Marzec 2011 faktycznie orzeł jest nietypowy, nie znalazłem podobnego w necie, możne ktoś z was spotkał się z podobnym?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.