muslim Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Koc najprawdopodobniej nie jest cały to co pozostało ma wymiary około 160x192
muslim Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Tutaj widać jak baszłyk był noszony - pod pagonami a końce ogonów zawinięte i pod pas wciśnięte.
muslim Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 To będzie raczej carski baszłyk.Tutaj są dokładne wymiary itp http://www.dobroni.pl/fotka,baszlyk-carski,32967Co by się zgadzało z moim egzemplarzem z tym, że u mnie brakuje kilkunastu centymetrów ogonów.Łukasz jeszcze raz dzięki za trop.
Łukasz Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Nie ma za co, cała przyjemność po mojej stronie.W gruncie rzeczy to gratuluję trafienia, to nie jest częste znalezisko! Szkoda, że stan nieciekawy. Jednak jak to mówią: Sztuka jest sztuka!Pozdrawiam serdecznie, Łukasz
muslim Napisano 10 Marzec 2011 Autor Napisano 10 Marzec 2011 A ma ktoś jakieś skojarzenia z tym kocem?
muslim Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Koc najprawdopodobniej nie jest cały to co pozostało ma wymiary około 160x192
muslim Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 kolor troche niewyraźny, ale tyle co przyniesione ;] Jutro porobie lepsze fotki w świetle dziennym jak będzie trzeba
muslim Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Tutaj widać fabrycznie zakończony koniec kocaNie doszukałem się żadnych pozostałości pieczęci, ale w sumie jest jeszcze brudny i nie wiem gdzie mogłyby się ewentualnie znajdować
muslim Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Oraz takie dziwadło.Nie mam żadnych pomysłów co to może być. Ale materiał, kolor oraz miesjce znalezienia przemawia za tym że może to być coś naszego wrześniowego
muslim Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 ŚrodekNa tym samy stryszku trafiłem pochłaniacz od naszej przedwojennej maski, puszke po paście Dobrolin oraz puszke po zwijkach Morwitan (podczyszcze to pokaże) oraz bardzo obiecująco wyglądający kubek.
Mechoptyk Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 To co nazwałeś dziwadłem" jakoś kojarzy mi się z torbą dla konia. Możliwe, że w tym czymś zadawano koniu pasze" ale nie dam sobie głowy urwać.
muslim Napisano 26 Luty 2012 Autor Napisano 26 Luty 2012 Może tym razem ktoś coś podpowie z tym kocem.Może to być nasz wrześniowy?
Łukasz Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Witam!Dziwadło" to szczątki baszłyka. Okres Rosji carskiej lub wczesnego sowieta. Nie potrafię na chwilę obecną rozróżnić Twojego.Pozdrawiam, Łukasz
muslim Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Wielkie dzięki. Jest już jakiś trop.Łukasz a jakie były różnice pomiędzy carską a sowiecką? Moge porobić lepsze fotki i dokładnie to obejrzeć
Pytanie
muslim
Koc najprawdopodobniej nie jest cały to co pozostało ma wymiary około 160x192
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.