Skocz do zawartości
  • 0

Koc i sukienny materiał - wrześniowe?

muslim

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To będzie raczej carski baszłyk.
Tutaj są dokładne wymiary itp http://www.dobroni.pl/fotka,baszlyk-carski,32967
Co by się zgadzało z moim egzemplarzem z tym, że u mnie brakuje kilkunastu centymetrów ogonów.
Łukasz jeszcze raz dzięki za trop.
Napisano
Nie ma za co, cała przyjemność po mojej stronie.

W gruncie rzeczy to gratuluję trafienia, to nie jest częste znalezisko! Szkoda, że stan nieciekawy. Jednak jak to mówią: Sztuka jest sztuka!

Pozdrawiam serdecznie, Łukasz
Napisano

kolor troche niewyraźny, ale tyle co przyniesione ;] Jutro porobie lepsze fotki w świetle dziennym jak będzie trzeba

Napisano

Tutaj widać fabrycznie zakończony koniec koca
Nie doszukałem się żadnych pozostałości pieczęci, ale w sumie jest jeszcze brudny i nie wiem gdzie mogłyby się ewentualnie znajdować

Napisano

Oraz takie dziwadło.
Nie mam żadnych pomysłów co to może być. Ale materiał, kolor oraz miesjce znalezienia przemawia za tym że może to być coś naszego wrześniowego

Napisano

Środek

Na tym samy stryszku trafiłem pochłaniacz od naszej przedwojennej maski, puszke po paście Dobrolin oraz puszke po zwijkach Morwitan (podczyszcze to pokaże) oraz bardzo obiecująco wyglądający kubek.

Napisano
To co nazwałeś dziwadłem" jakoś kojarzy mi się z torbą dla konia. Możliwe, że w tym czymś zadawano koniu pasze" ale nie dam sobie głowy urwać.
Napisano
Witam!

Dziwadło" to szczątki baszłyka. Okres Rosji carskiej lub wczesnego sowieta. Nie potrafię na chwilę obecną rozróżnić Twojego.

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Wielkie dzięki. Jest już jakiś trop.
Łukasz a jakie były różnice pomiędzy carską a sowiecką? Moge porobić lepsze fotki i dokładnie to obejrzeć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie