shark84 Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Witam. Zastanawiam się nad kupnem tego wykrywacza. Jest ktoś kto z nim chodzi? Warto zainwestować? Interesuje mnie militarka, mniej monetki...pozdrawiam
dariusz.01 Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Dałeś mi dobry pomysł na przyszłość - jak już będę biegał z Dominatorem 2-ką.Może admin i Koledzy nie będą mieli nic przeciwko założeniu podobnego wątku : Armand Dominator-2, użytkownicy.Takiego wątku dla wymiany doświadczeń dot. tego konkretnego typu wykrywacza - jego w pracy w terenie, a nie rozważań teoretycznych typu ;kupić -nie kupić ? Sorki - że trochę nie na temat, dzięki za zrozumienie.
shark84 Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Napisałem tak bo widziałem co było w Twoim wątku....interesują mnie opinie urzytkowników i tylko to:) pozdrawiam
SHarky Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 WitamOsobiście niedawno właśnie zakończyłem przygodę z Prospectorem...Muszę przyznać że na militarkę sprzęt naprawdę świetny. Prospector 2 to dużo lepsza wersja poprzednika choćby ze względu na wykonanie, bo zasięgi podobno takie same lecz Disc działa także na dynamiku więc sprzęt bezapelacyjnie jak najbardziej na militarkę.pzdr
Opus Dei Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Usłyszałem, że Prospector 2 w stosunku do poprzedniej wersji jest znacznie mniej wrażliwy na mokrą trawę. Jest to może prawda? Producent oczywiście podał modyfikacje wprowadzone w wersji drugiej, jednak nic o trawie w nie jest wspomniane...Pozdrawiam!
szyszkastona Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 prospektor 2 ma wieksze zasiegi od dominatora2 co ma w sobie dominator ze jest taki drogi ? jestem nowy i sie nieznam ale sie ucze prosze o pomoc bo decyduje sie na dominatora 2
armand Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Do Opus Dei. Problem z mokrą trawą w Prospectorach zakończył się z pięć lat temu. Zastosowano dodatkowe, wewnętrzne ekranowanie sondy. Niestety, na forach często głos zabierają tzw historycy", nie mający do czynienia z bieżącym sprzętem.Problem z mokrą trawą nie był wyłącznie domeną wykrywaczy firmy Armand. Obecnie zresztą występuje w niektórych wykrywaczach zachodnich np. Delta 4000 ustawiona w trybie wysokiej czułości - informacja sprawdzona przeze mnie osobiście.
SHarky Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Zgadzam się - w moim Prospectorze nie zauważyłem reakcji na mokrą trawę więc z tym spoko. Oczywiście każda wykrywka może zareagować czasem na wilgoć w postaci szmerów sygnału jednak mmożna się tego ,,nauczyć,, i w przyszłości nie ma problemów z rozróżnianiem krótkich cichych sygnałów.Prospector 2 - Bardzo adekwatny i stylowy design przełączników i samego koloru. Jednak kolor sondy WG MNIE kompletnie nie pasuje o ile zdj nie kłamią koloru...Ale to już czysta kosmetyka.
Opus Dei Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Oczywiście zgadzam się z tym, że każda wykrywka w jakiś sposób reaguje na kontakt z wilgocią. Po prostu wyczytałem, że takowy problem mieli użytkownicy Prospectora, a nawet czasem nagminnie mu to wypominali. Ale napewno, tak jak Armand napisał, sprawa zbyt wysokokiej czułości. A co sądzicie o pracy tego detektora w trybie dynamicznym z dyskryminacją? Spisywałby się na drobnicę typu monety, odznaki itp...? Bo na filmikach z You Tube'a, dosyć zachęcająco to wygląda.
shark84 Napisano 10 Marzec 2011 Autor Napisano 10 Marzec 2011 Z tego co usłyszałem od producenta to różnica w cenie między prospectorem 2 a dominatorem wynika z tego że ten drugi ma akumulatorki,cewke zalaną żywicą więc jest trwalsza większy zakres regulacji dyskryminacji?(nie jestem pewien) i dodatki w komplecie-torba itp. Osiągi praktycznie te same. Jeśli coś pominołem to armand popraw mnie. Pozdrawiam
hirsch Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 proste pytanie na militarkę smętek czy prospector2?
SHarky Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Prawdopodobnie Smętek to najpopularniejszy wykrywacz na militarkę więc odpowiedź jest prosta.
szyszkastona Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 witam a co powiecie o tym tescie test porównawczy na pracy statycznej http://www.youtube.com/watch?v=UGVoMQqm9eU&feature=related smetek gorszy
samulb Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Tylko zauważ, że operator pokazuje w smętku dyskryminacja ustawiona na zero" a jednocześnie przełącznikiem tryb pracy ma ustawiony na GB, co jest zupełnie innym trybem niż praca na dyskryminacji. Poczytaj o tym w wątku o smętku. Wynik celowo sfałszowany. A Prospector, dlaczego w 52 sekundzie trzeba go bylo wyzerować? Bo uległ samowzbudzeniu.
PUMA1 Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 samulb miałem smętka i to typowy sprzęt na militarke i na pola orane się nie nadaje sam wiesz o tym można nim chodzić po lasach i mieć konkretne miejsca dotyczące militarki , na monetki i drobne kolorki się nie nadaje w ogóle bo poległ by nawet z tanim monetkowcem np. Garrett Ace , X-Terra 30 .Do tego dochodzi że na polu ornym na bruzdach jak podnosisz cewke to piszczy trzeba go prowadzić na tej samej wysokości , najlepiej mieć wykrywacz który pociągnie głęboko hełm i nie pominie drobnej monetki , nie miałem prospectora 2 i nie wiem jak się spisuje na kolorki drobne ale ma tryby i testów wynika i filmów że smętek na kolorki i monetki nie da mu rady a jeśli nawet ma większy o 10 cm zasię Hs-3 od Prospektora to co z tego jeśli drobnice pominie a na odłamki wyje jak pierun i po godzinie masz dość kopania odłamków. Jeśli by miał dobrą dyskryminację i duży zasię to by było super a tak do czego nadaje się smętek sam napisz na lasy i pewne miejsc gdzie się coś działo . Bo jeśli nie masz dobrej miejscówki to powodzenia w ryciu odłamków śrub i drutów.
armand Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Odpowiedź do samulb. Test był porównawczy, a więc wszystkie wykrywacze ustawiono na zero dyskryminacji lub na trybie GRUNT, aby w żaden sposób dyskryminacja nie powodowała zafałszowania wyników. Bo w każdym typie wykrywacza dyskryminacja jest wewnętrznie ustawiona na innym poziomie, nawet ta dyskryminacja skręcona na zero pokrętłem. Czyli zachowanie reguł RÓWNEGO traktowania wszystkich wykrywaczy pod względem ustawień trybów potraktowano w wypowiedzi jako nieprawidłowość. Pojęcie auka" jest w tym momencie zrównana z pojęciem odwrotnym.Prospector wyzerowano, bo w wykrywaczach statycznych przy najwyższej czułości jest tendencja do lekkiego roztrajania się sygnału. WŁAŚNIE DO TEGO CELU SŁUŻY W WYKRYWACZACH statycznych PRZYCISK EROWANIE", którego to użył operator. Obecnie zwiększono stabilność Prospectora na drodze elektronicznej. Ponadto Prospector posiada pokrętło CZUŁOŚĆ, którym to można indywidualnie zmniejszyć tę cechę i tym samym również zmniejszyć tzw płynięcie" progu sygnału w czasie. Porównując oba wykrywacze,HS jest celowo UBOŻSZY o to pokrętło i tym samym ma mniejsze możliwości regulacyjne. Jak widać, mniej myślenia przy obsłudze, cieszy się jeszcze dużą popularnością wśród poszukiwaczy :)
Haos69 Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Prospector 2 to dobry tani Polski sprzęt dobrze się spisuje w terenie .Ja chodzę z Prospectorem 1 kolega ma P2 i obserwuje rezultaty poszukiwań.Zdecydowanie polecam w tym przedziale cenowym.PozdrawiamDo zobaczenia na wykopkach....
szyszkastona Napisano 14 Marzec 2011 Napisano 14 Marzec 2011 Witam chce kupic moj pierwszy wykrywacz i mam pytanie czy ktos kupowal wykrywacz w systemie ratalnym na stronie Armanda ? widziałem ze mozna negocjowac cene jestem ciekawy czy ktos negocjowal ?
dariusz.01 Napisano 16 Marzec 2011 Napisano 16 Marzec 2011 KoledzyTak to prawda,Armand podaje na swojej stronie ,że można negocjować cenę.I nie jest to tylko chwyt marketingowy - proszę mi wierzyć.Ile można wynegocjować ? - to już zapewne sprawa indywidualna.Ja negocjowałem swojego Dominatora 2,przy zakupie detalicznym- bo do hurtowego to mi jeszcze daleko...Zakupy hurtowe mają swoje rabaty - zapewne wyższe niż przy detalu- to oczywiste.Zakup na raty też jest możliwy... i wcale nie musi powalać na kolana. Sugerowałbym koledze - pytać u zródła.
SHarky Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 Ja także miałem okazję wynegocjować cenę... Ale przbicie cenowe na narzędziach poszukiwacza (chodzi mi szczotki które niestety zakupiłem ) jest stanowczą przesadą. Dla porównania cena w ogólnodostępnych sklepach budowlanych jak choćby Cas. wynosi średnnio 3zł.
Cpt.Nemo Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 Ze tak, z pewna doza niesmialosci, zapytam :Jakie kurna szczotki ?
dariusz.01 Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 Zapewne do czyszczenia fantów...pozdr,darek
pawel888 Napisano 17 Marzec 2011 Napisano 17 Marzec 2011 Ot chyba o takie szczotki chodzi:http://www.armand.pl/p75,zestaw-trzech-szczotek-do-czyszczenia-znalezisk-dla-poszukiwaczy.html :)))))))))
SHarky Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Tak właśnie te - przepraszam za niedomówienie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.