hazeldrum Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 Witam mam pytanie do osób posiadających wykrywacz Rutus Argo chciałbym się dowiedzieć jak go ustawić żeby nie dawał falszywych sygnałów ostatnio gdy robiłem testy położyłem wykrywacz na ziemi zauważyłem że gdy nawet leży nieruchomo sygnalizuje wykrycie metalu i wyświetla się VDI próbowałem go jakoś ustawić tak jak jest w instrukcji obsługi ale bez zmian nadał swiruje a więc proszę kolegów o pomoc z góry dziękuje.
marek19767 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Gdzie robiłeś te testy?Jeżeli w domu to ja miałem takie same objawy.Mieszkanie to nie najlepsze miejsce do testów,nawet jak zjechałem z czułością na min to też wariował.
hazeldrum Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Nawet jak ustawię czułość na 1 to też swiruje jak tak nadal będzie to musze pomyśleć o zmianie wykrywacza
nikt Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Witam ! Najprościej zadzwonić do mnie . Może złe zasilanie ,może zakłócenia , może dyndający kabel albo diabli wiedzą co jeszcze. Albo po prostu usterka - a w tym wypadku działa GWARANCJA . pozdrawiam RUTUS
hazeldrum Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 A może mogłby ktoś napisać jakie są najlepsze ustawienia w trybie dynamicznym,statycznym,i mixie interesują mnie głęboko zalegające depozyty,militarka
hazeldrum Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Testy robiłem w domu i na podwórku a gdy wyszedłem na pole to wykrywacz zaczą działać jak należy i jest już git tylko nie nie bardzo wiem jak go najlepiej ustawić na drobnice i głębokie obiekty
szwejk4 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 O proszę to się nazywa dbanie o dobre imię firmy brawo panie nikt tak trzymac.
dawidoff Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Nawet w instrukcji pisze, ze w domu i na podworku sie testow nie robi:) Ujarzmisz argo po kilku, kilkunastu wyjsciach... Ja tak mialem z proxima:)
tomala_kikol Napisano 13 Sierpień 2011 Napisano 13 Sierpień 2011 Jakie ustawienia zaleca producent na filtr 4-go rzędu? teoretycznie mam na cewce standardowej od chusteczki sygnałów na tym trybie. Maskowanie 4. Czułość 30. Dyskryminacja -10. Szybkość od 9 do 5 zjeżdżałem i lipa. Maskowanie kamieni 0.
Spalice Napisano 14 Sierpień 2011 Napisano 14 Sierpień 2011 Ja z koleji szybkość i maskowanie mam ustawione na max,kamienie 0 do -3,dyskr od 12(niżej kopię same śmieci),czułość w zależności od terenu w okolicach 40-45,cewka standard.Dźwięki własne.Filtr standard,czasem 4 rzędu.Jedyne co zauważam to,to że trzeba wolno przemiatać żeby nie było dyskoteki i mieć pewność co do sygnałow.Ciekawy jestem co tracę a co zyskuję przez takie ustawienia.Chodzę głownie po polach.Na brak fantów nie narzekam,ale...Jak Wy ustawiacie swoje Argo?
AoT_Hunter_PL Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Witam ja mam pytanie do posiadaczy proximy 4.0 właśnie się jej uczę i na zaoranych polach mam dyskotekę.Sygnały powyżej 75 ... 88 itp.Korekcję kamieni magnetycznych mam ustawioną na 0.Czy może mi jakiś użytkownik zaproponować sprawdzoną konfiguracje ustawień do przetestowania.Pozdro.
ostatni Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Do AoT_Hunter_PL Korekcjia kamieni na misus daj. Ja chodzę na -7 I zejdzi z czułość Pozdrawiamhttp://odkrywca.pl/rutus-proxima-4-0-ustawienia-,690423.html#690423
fidzir Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 ja w swoim argo mam ustawienia na drobnicę--dynamik,filtr 4 rzędu,szybkość-6,maskowanie-3,korekcja kamieni na 0...i jest wszystko ok..pozdro..
tomala_kikol Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 No właśnie przy podobnych ustawieniach piszczy jak głupi... Nie wiem może źle zestrojony...
tomala_kikol Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 A jak Wam działa PinPoint w Argo? U mnie jakoś taki mało czuły jest idealnie trzeba naprowadzić na sygnał i wszystko strasznie głęboko pokazuje...A do tego działa dopiero jak się chwilę przytrzyma spust. Proxima ma bardziej czuły. Występują też bardzo duże przesunięcia sygnałów.Zdrów
drakkar Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 moje ustawienia, sonda standard ew. DD: dyskr. -15, filtr 4, mask. 3, szybkość 7, korekcja kam. 0, ton 1, czułość 44, 42 czasami niżej.Filtr 4 rzędu to najbardziej stabilny filtr, fałszywe sygnały mozna zredukować dając maskowanie na 5 lub zjechac na minus korekcję kamieni.
drakkar Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 PinPoint czasami jak namierzam fant to głuchnie, trzeba puścić i znów przytrzymać cyngiel, co do pokazywanych głębokości to ok.
Spalice Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Właśnie trapi mnie co tracę dyskryminując od +12?
Tradytor Napisano 16 Sierpień 2011 Napisano 16 Sierpień 2011 Z tym pinpointem to też tak mam, że nie raz jakby się przycinał".Na filtrze 4 rzędu mało chodzę bo taj jak napisał tomala mam nadmiar sygnałów.
szyszkastona Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Witam własnie zaczynam chodzić w trybie statycznym i mimo ustawionej dyskryminacji od -10 do -15 reaguje na małe gwoździe i odłamki proszę o pomoc i podanie waszych ustawień w trybie statycznym.
samulb Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 W trybie statycznym nie ma identyfikacji tonowej, tylko cyfrowa. Zatem na ustawionej przez Ciebie dyskryminacji wykrywacz nie pokaże id cyfrowego na wyświetlaczu, reakcja tonowa będzie na wszystko. Musisz patrzeć na wyświetlacz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.