Skocz do zawartości

Rutus Argo Ustawienia problem

hazeldrum

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam pytanie do osób posiadających wykrywacz Rutus Argo chciałbym się dowiedzieć jak go ustawić żeby nie dawał falszywych sygnałów ostatnio gdy robiłem testy położyłem wykrywacz na ziemi zauważyłem że gdy nawet leży nieruchomo sygnalizuje wykrycie metalu i wyświetla się VDI próbowałem go jakoś ustawić tak jak jest w instrukcji obsługi ale bez zmian nadał swiruje a więc proszę kolegów o pomoc z góry dziękuje.
Napisano
Gdzie robiłeś te testy?Jeżeli w domu to ja miałem takie same objawy.Mieszkanie to nie najlepsze miejsce do testów,nawet jak zjechałem z czułością na min to też wariował.
Napisano
Witam !

Najprościej zadzwonić do mnie . Może złe zasilanie ,może zakłócenia , może dyndający kabel albo diabli wiedzą co jeszcze. Albo po prostu usterka - a w tym wypadku działa GWARANCJA .

pozdrawiam RUTUS
Napisano
A może mogłby ktoś napisać jakie są najlepsze ustawienia w trybie dynamicznym,statycznym,i mixie interesują mnie głęboko zalegające depozyty,militarka
Napisano
Testy robiłem w domu i na podwórku a gdy wyszedłem na pole to wykrywacz zaczą działać jak należy i jest już git tylko nie nie bardzo wiem jak go najlepiej ustawić na drobnice i głębokie obiekty
Napisano
Nawet w instrukcji pisze, ze w domu i na podworku sie testow nie robi:) Ujarzmisz argo po kilku, kilkunastu wyjsciach... Ja tak mialem z proxima:)
  • 5 months later...
Napisano
Jakie ustawienia zaleca producent na filtr 4-go rzędu? teoretycznie mam na cewce standardowej od chusteczki sygnałów na tym trybie. Maskowanie 4. Czułość 30. Dyskryminacja -10. Szybkość od 9 do 5 zjeżdżałem i lipa. Maskowanie kamieni 0.
Napisano
Ja z koleji szybkość i maskowanie mam ustawione na max,kamienie 0 do -3,dyskr od 12(niżej kopię same śmieci),czułość w zależności od terenu w okolicach 40-45,cewka standard.Dźwięki własne.Filtr standard,czasem 4 rzędu.Jedyne co zauważam to,to że trzeba wolno przemiatać żeby nie było dyskoteki i mieć pewność co do sygnałow.Ciekawy jestem co tracę a co zyskuję przez takie ustawienia.Chodzę głownie po polach.Na brak fantów nie narzekam,ale...Jak Wy ustawiacie swoje Argo?
Napisano
Witam ja mam pytanie do posiadaczy proximy 4.0 właśnie się jej uczę i na zaoranych polach mam dyskotekę.

Sygnały powyżej 75 ... 88 itp.

Korekcję kamieni magnetycznych mam ustawioną na 0.

Czy może mi jakiś użytkownik zaproponować sprawdzoną konfiguracje ustawień do przetestowania.

Pozdro.
Napisano
Do AoT_Hunter_PL
Korekcjia kamieni na misus daj. Ja chodzę na -7
I zejdzi z czułość
Pozdrawiam

http://odkrywca.pl/rutus-proxima-4-0-ustawienia-,690423.html#690423
Napisano
ja w swoim argo mam ustawienia na drobnicę--dynamik,filtr 4 rzędu,szybkość-6,maskowanie-3,korekcja kamieni na 0...i jest wszystko ok..pozdro..
Napisano
A jak Wam działa PinPoint w Argo? U mnie jakoś taki mało czuły jest idealnie trzeba naprowadzić na sygnał i wszystko strasznie głęboko pokazuje...A do tego działa dopiero jak się chwilę przytrzyma spust. Proxima ma bardziej czuły. Występują też bardzo duże przesunięcia sygnałów.
Zdrów
Napisano
moje ustawienia, sonda standard ew. DD: dyskr. -15, filtr 4, mask. 3, szybkość 7, korekcja kam. 0, ton 1, czułość 44, 42 czasami niżej.
Filtr 4 rzędu to najbardziej stabilny filtr, fałszywe sygnały mozna zredukować dając maskowanie na 5 lub zjechac na minus korekcję kamieni.
Napisano
Z tym pinpointem to też tak mam, że nie raz jakby się przycinał".Na filtrze 4 rzędu mało chodzę bo taj jak napisał tomala mam nadmiar sygnałów.
  • 6 months later...
Napisano
Witam własnie zaczynam chodzić w trybie statycznym i mimo ustawionej dyskryminacji od -10 do -15 reaguje na małe gwoździe i odłamki proszę o pomoc i podanie waszych ustawień w trybie statycznym.
Napisano
W trybie statycznym nie ma identyfikacji tonowej, tylko cyfrowa. Zatem na ustawionej przez Ciebie dyskryminacji wykrywacz nie pokaże id cyfrowego na wyświetlaczu, reakcja tonowa będzie na wszystko. Musisz patrzeć na wyświetlacz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie