kurzo1 Napisano 28 Luty 2011 Autor Napisano 28 Luty 2011 Witam mam pytanie czy te odznaki i odznaczenia są oryginalne??? Proszę o pomoc.Pozdrawiam
kurzo1 Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 Te odznaki i jeszcze KVK z mieczami i klamrę stalową WH dostałem z wymiany
Kopacz1 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Zostałem wywołany do tablicy w sprawie WHW a dokładniej Kriegswinterhilfswerk - KWHW Pierwsza wpinka z 3.KWHW - Tag der Polizei" sygnowana W 4 jest ok.Następne dwie z 3.KWHW - Tag der Wehrmacht" też ok.Te popularne wpinki były produkowane w milionach sztuk w całej rzeszy przez różnych rzemieślników.Były odlewane,wytłaczane,na szpilce,na agrafce,sygnowane i nie sygnowane.Przykładowe sygnowania to między innymi : 71,82,H1,H2,H3,H5,G20,W14,91,15,W9,P15,P4,P101 itd. Co do pozostałych odznaczeń to nie nie moja działka.Pozdrawiam
kurzo1 Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 Szturmówka kiedyś była w ID i wogóle ciężko było cokolwiek komuś powiedzieć mówili że to oryginał czytałem trochę na ich temat i z tego co wyczytałem wynika że kilku producentów robiło te szturmówki właśnie bez jakich kolwiek sygnatur.
kurzo1 Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 A co sądzisz o tych dwóch odznakach z mieczami i swastyką bo wydaję mi się że są to oryginały ale mogę się mylić.A co do wpinek hakenkreuz to o ile wiem też ciężko jest co kolwiek powiedzieć na ten temat bo one nie były sygnowane.
kurzo1 Napisano 28 Luty 2011 Autor Napisano 28 Luty 2011 znaczy się co do tych krzyży to niemal w 100% jestem pewien że są kopiami a co do tych innych to nie wiem i dlatego pytam.
Pytanie
kurzo1
61 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.