Skocz do zawartości
  • 0

Odznaki i odznaczenia ?

kurzo1

Pytanie

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zostałem wywołany do tablicy w sprawie WHW a dokładniej Kriegswinterhilfswerk - KWHW
Pierwsza wpinka z 3.KWHW - Tag der Polizei" sygnowana W 4 jest ok.
Następne dwie z 3.KWHW - Tag der Wehrmacht" też ok.
Te popularne wpinki były produkowane w milionach sztuk w całej rzeszy przez różnych rzemieślników.Były odlewane,wytłaczane,na szpilce,na agrafce,sygnowane i nie sygnowane.Przykładowe sygnowania to między innymi : 71,82,H1,H2,H3,H5,G20,W14,91,15,W9,P15,P4,P101 itd. Co do pozostałych odznaczeń to nie nie moja działka.
Pozdrawiam
Napisano
Szturmówka kiedyś była w ID i wogóle ciężko było cokolwiek komuś powiedzieć mówili że to oryginał czytałem trochę na ich temat i z tego co wyczytałem wynika że kilku producentów robiło te szturmówki właśnie bez jakich kolwiek sygnatur.
Napisano
A co sądzisz o tych dwóch odznakach z mieczami i swastyką bo wydaję mi się że są to oryginały ale mogę się mylić.A co do wpinek hakenkreuz to o ile wiem też ciężko jest co kolwiek powiedzieć na ten temat bo one nie były sygnowane.
Napisano
znaczy się co do tych krzyży to niemal w 100% jestem pewien że są kopiami a co do tych innych to nie wiem i dlatego pytam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie