Witam serdecznie! Już dłuższy czas w moich rękach jest taki orzeł. Wykonany w blasze mosiężnej formowanej wykrojnikiem, srebrzony i oksydowany. Bity podwójną, głęboką kontrą. Orzeł zrobiony bardzo starannie, duża dokładność, szczegóły etc. Mocowany pierwotnie na 3 wąsy, ostały się dwa. Wymiary to circa 71mm wys. X 74mm szer. Sygnowany 53" na ostatnim piórze przed ogonem, widać na foto. W dostępnych mi książkach podobnego nie znalazłem. Czy może ktoś spotkał się z takim orłem i wie gdzie był noszony, do czego służył?
Pytanie
Łukasz
Witam serdecznie!
Już dłuższy czas w moich rękach jest taki orzeł. Wykonany w blasze mosiężnej formowanej wykrojnikiem, srebrzony i oksydowany. Bity podwójną, głęboką kontrą. Orzeł zrobiony bardzo starannie, duża dokładność, szczegóły etc. Mocowany pierwotnie na 3 wąsy, ostały się dwa. Wymiary to circa 71mm wys. X 74mm szer.
Sygnowany 53" na ostatnim piórze przed ogonem, widać na foto.
W dostępnych mi książkach podobnego nie znalazłem. Czy może ktoś spotkał się z takim orłem i wie gdzie był noszony, do czego służył?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.