Skocz do zawartości
  • 0

prymitywny grill ?

ks63B

Pytanie

Napisano

witam kolegów ,prośba o ID tego czegoś.Wykopałem latem w lesie,przywiozłem do domu i leży do tej pory,czas na id. Może ktoś z czymś kojarzy??moja pierwzsa myśl to jakby do powiezsenia nad ogniskiem,składa się z dwóch części, jedna podstawa o średnicy 40cm i wysokości 18cm,druga wypukła z 5cioma otworami w środku o średnicy 10cm,po bokach dwa pręty wystające ku górze.(całość pasująca w to pierwzse i średnicy 39cm)wszelkie sugestje mile widziane.pozdro.za chwile następne fotki.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam kolegów ,prośba o ID tego czegoś.Wykopałem latem w lesie,przywiozłem do domu i leży do tej pory,czas na id. Może ktoś z czymś kojarzy??moja pierwzsa myśl to jakby do powiezsenia nad ogniskiem,składa się z dwóch części, jedna podstawa o średnicy 40cm i wysokości 18cm,druga wypukła z 5cioma otworami w środku o średnicy 10cm,po bokach dwa pręty wystające ku górze.(całość pasująca w to pierwzse i średnicy 39cm)wszelkie sugestje mile widziane.pozdro.za chwile następne fotki.

Napisano
Tak zwana sztuka okopowa :) Rosyjskie dzieło zapewne nie znam się ale myślę że to coś ruskiego a do środka wsadzali jakiś hełm stawiali nad ogniskiem i był obiad :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie