kurzo1 Napisano 27 Luty 2011 Autor Share Napisano 27 Luty 2011 Witam mam takie ważne pytanie jak ochronić książki i inne stare dokumenty przed wilgocią,ponieważ ostatnio zauważyłem że mam trochę wilgoć w domu i wszystkie cenniejsze dla mnie książki i dokumenty schowałem do szafki,ale nie bardzo wiem co zrobić żeby wilgoć nie zaczęła brać mi tych fantów.Proszę o pomoc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 nie chodzi tu o zabezpieczanie papieru ale o likiwdacje przyczyny.Przede wszystkim dobra wentylacja pomieszczenia,np wywietrzyć przed spaniem itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Luty 2011 Share Napisano 27 Luty 2011 Przy ujemnych temperaturach takich jak obecnie wilgotność powietrza jest najmiejsza z możliwych. Hebda ma racje że coś nie tak jest z wentylacją.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.