Kuba007 Posted February 26, 2011 Author Share Posted February 26, 2011 W konspiracji ZWZ/AK na terenie Rejonu VIII Obwód ZWZ/AK Radzyń Podlaski, gdzie pełnił funkcję inspektora broni i d-cy plutonu, oraz k-dta rejonu. Po rozwiązaniu AK działa nadal w strukturach konspiracji niepodległościowej ROAK, potem od V 1945 DSZ, a od IX 1945 w WiN. Rejonem AK/ROAK/DSZ/WiN dowodził do IV 1947. Ujawnił się 4 IV 1947 przed komisją amnestyjną w Radzyniu Podlaskim. Zagrożony aresztowaniem wyjechał z terenu obwodu na ziemie zachodnie.Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje o ``Marnym``. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biednadronka Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Witam, jestem zainteresowana tematem. Może nie mam rozległych informacji, ale jestem zainteresowana działalnością Marnego". Mój dziadek w jakiś sposób współpracował z Nim. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joakie Posted March 1, 2020 Share Posted March 1, 2020 Witam. Waclaw Stelmaszuk ps. Marny, to moj Dziadek. Tata mojej mamy. Zapraszam na priv. Joanna.kierzkowska@vp.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.