topemo Napisano 20 Luty 2011 Autor Napisano 20 Luty 2011 Witam.Mam problem z w/w cewka.Przy standardowych ustawieniach all metal, sensie -1 od maxa przy zamiataniu" wykrywaczem non stop wali mi sygnal w przedzialach silver. Minimalny ruch i wali gong. Objawy wygladaja na nieszczelna cewke lub jakies jej inne uszkodzenie. Przy standardowej cewce wykrywacz zachowuje sie idealnie wiec uszkodzenie elektroniki wykrywacza raczej nie jest brane pod uwage.Oczywiscie napisalem o tym problemie do firmy w ktorej zakupilem cewke ale od 25.08.2010 zero odzewu. Nadmienie, ze nie jest to jakas firma z przydomowego garazu, raczej kazdy widzial strone z pewna lodzia w emblemiacie.Jezeli ktos mial problemy z ta cewka to mile widziana bedzie pomoc w tym temacie.Pozdrawiam.
mlynek27 Napisano 21 Luty 2011 Napisano 21 Luty 2011 Witaj. A jak się zachowuje przy takim teście? http://www.youtube.com/watch?v=jUhO8vaPByE
Graudenz 18 Napisano 21 Luty 2011 Napisano 21 Luty 2011 Topemo moja cewka zachowuje się identycznie. Zalecam minus 2 kreski od maksymalnej skali i problem powinien zniknąć. Pozdrawiam G18
topemo Napisano 24 Luty 2011 Autor Napisano 24 Luty 2011 problem w tym Graud, ze przy minus 2 tez wali gongi.No nic poprobuje jeszcze na wiosne z ustawieniami (nie ma ich za wiele) jak nic z tego nie wyjdzie, zostane przy standardzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.