Skocz do zawartości

przeworsk jarosław i okolice

tytantx

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Napisano
Powitać
Wybierasz się tytantx w teren w przyszłą sobote ?
Ja w tą niedziele kopałem troche między Krasiczynem a Przemyślem,
Na razie zrobiłem rozeznanie w terenie i wracam tam jeszcze raz za dwa tygodnie
Może zrobimy wypad gdzieś bliżej naszych stron ?
Napisano
niema problemu jak pogoda dopisze może na tą sobote sie gdzies ustawimy tam gdzie szukałeś hmm ciepło ,ciepło hehe
trzeba było podbić bardziej w stronę dynowa tam to sie działo nan fajne mapki i opisy zobaczymy jak to się przełoży w terenie jak coś to pisz bo weekend za pasem
Napisano
Witam niestety w ten weekend mam małą uroczystość rodzinną i jestem uziemiony
Za tydzień uderze pod Przemyśl na razie robiłem tam małe rozeznanie i po rozmowie z tubylcami teren wydaje się być ciekawy ostatnio przeleciałem tam na szybko kawałek lasu wyszło niewiele łuska szpic od pocisku i kilka ołowianych kulek
A jak stoicie z czasem na tygodniu mi chyba wypadnie dzień lub dwa wolnego więc może skoczymy gdzieś na tygodniu
Napisano
Witam Podkarpacie!
Moja mama pochodzi z Lubaczowa,wspominała kiedyś że w okolicznych lasach walały się przeróżne artefakty wojenne za czasów jej dzieciństwa,podpytam mniej więcej gdzie to było to możecie tam zrobić rekonesans. Ja chętnie bym połaził w tamtych stronach,niestety mam ponad 600km do Lubaczowa,więc może wy?
Pozdrawiam.
Napisano
Pytałem mamy gdzie to widziała,prócz lasów było jeszcze miejsce na polu przy Lubaczowie zwane strzelnicą (podpytaj starszych z ul. Kościuszki) ,mniej więcej jak od Kościuszki kierowałbyś się w stronę dawnego ,,Polmozbytu,, i dalej w stronę lasu . Od tej drogi w prawo (nie pamiętam ile ale nie daleko) był taki wał ziemi jakby w kształcie dachu budynku i to powinno być tam. Dziś może to trochę inaczej wyglądać ,ja widziałem to w 1987 r.to ten wał był dobrze widoczny. Tylko uprzedzam z góry że tam może być różny syf,mama wspominała że były granaty i miny okrągłe oraz coś w kształcie walca z wąsami (myślę że chodzi o miny niemieckie) oraz jakieś pistolety. Może tam nikt nie trafił:) Po drugie z fantami jak z grzybami,wszystkich nikt níe wyzbiera.
Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie