Skocz do zawartości
  • 0

Skrzynia drewniana

Cynamonowy3

Pytanie

Napisano

Po pierwsze Witam Wszystkich czytających tą wiadomość - miło mi dołączyć do Was.

Być może ktoś z Was rozpozna i wyjaśni mi czy prezentowana skrzynia pochodzi z okresu LWP czy może jeszcze WP do 1939? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po pierwsze Witam Wszystkich czytających tą wiadomość - miło mi dołączyć do Was.

Być może ktoś z Was rozpozna i wyjaśni mi czy prezentowana skrzynia pochodzi z okresu LWP czy może jeszcze WP do 1939? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

Napisano

Nie wiem czemu ale nie weszły nowe zdjęcia z napisami - dodaję raz jeszcze zatem. Moim zdaniem skrzynia ewidentnie była przemalowywana gdyż stare napisy są pod najnowszą warstwą farby. Z tego co widzę na frontowej ścianie skrzyni widnieje napis:
W.P. 2/7-1.
Na wcześniejszych zdjęciach widać napis 2/7-1 umiejscowiony na wewnętrznej ścianie klapy.

Oprócz tego na zewnętrznej ścianie (kolejne zdjęcie) kalpy widać pod najnowszą warstwą farby jakiś długi napis ale nie sposób rozszyfrować jego treść :(

Liczę na pomoc Szanownych Kolegów - może ktoś z Was spotkał się już z podobną skrzynią.

Napisano
A nie jest tam czarny napis WP 37? i drugi napis częściowo nachodzący na ten biały?
porób inne fotki napisów, pod różnym kontem z różnej odległości może bendzie lepiej widać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie