Cynamonowy3 Napisano 16 Luty 2011 Autor Napisano 16 Luty 2011 Po pierwsze Witam Wszystkich czytających tą wiadomość - miło mi dołączyć do Was. Być może ktoś z Was rozpozna i wyjaśni mi czy prezentowana skrzynia pochodzi z okresu LWP czy może jeszcze WP do 1939? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Cynamonowy3 Napisano 16 Luty 2011 Autor Napisano 16 Luty 2011 Po pierwsze Witam Wszystkich czytających tą wiadomość - miło mi dołączyć do Was. Być może ktoś z Was rozpozna i wyjaśni mi czy prezentowana skrzynia pochodzi z okresu LWP czy może jeszcze WP do 1939? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Cynamonowy3 Napisano 17 Luty 2011 Autor Napisano 17 Luty 2011 Nie wiem czemu ale nie weszły nowe zdjęcia z napisami - dodaję raz jeszcze zatem. Moim zdaniem skrzynia ewidentnie była przemalowywana gdyż stare napisy są pod najnowszą warstwą farby. Z tego co widzę na frontowej ścianie skrzyni widnieje napis: W.P. 2/7-1. Na wcześniejszych zdjęciach widać napis 2/7-1 umiejscowiony na wewnętrznej ścianie klapy.Oprócz tego na zewnętrznej ścianie (kolejne zdjęcie) kalpy widać pod najnowszą warstwą farby jakiś długi napis ale nie sposób rozszyfrować jego treść :(Liczę na pomoc Szanownych Kolegów - może ktoś z Was spotkał się już z podobną skrzynią.
Kobieras39 Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 może wh , zrób foty środka i klapy od wewnątrz pozdr
Cynamonowy3 Napisano 16 Luty 2011 Autor Napisano 16 Luty 2011 3. Napisy na stronie frontowej: W.P. i MP3 tak to rozszyfrowuję ale mogę się mylić.
Cynamonowy3 Napisano 16 Luty 2011 Autor Napisano 16 Luty 2011 sorki dodaję zdjęcie do poprzedniej wiadomości
muslim Napisano 17 Luty 2011 Napisano 17 Luty 2011 A nie jest tam czarny napis WP 37? i drugi napis częściowo nachodzący na ten biały?porób inne fotki napisów, pod różnym kontem z różnej odległości może bendzie lepiej widać
Pytanie
Cynamonowy3
Po pierwsze Witam Wszystkich czytających tą wiadomość - miło mi dołączyć do Was.
Być może ktoś z Was rozpozna i wyjaśni mi czy prezentowana skrzynia pochodzi z okresu LWP czy może jeszcze WP do 1939? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.