chudy.onyx Napisano 10 Luty 2011 Autor Napisano 10 Luty 2011 Witam. mam problem i chciał bym się poradzić jak go rozwiązać. Po uruchomieniu wykrywacza pojawia się stały dźwięk w głośniczku jak i w słuchawkach. Podłączenie cewki nic nie daje, dźwięk się nadal utrzymuje, wykrywacz nie reaguje na żaden metal. Próbowałem ruszać kablami, rozkręciłem elektronikę i przedmuchałem. Problem nie zniknął. Również wymiana baterii nic nie zmienia. Zaznaczam że jak ostatnim razem byłem z wykrywaczem było dość mokro i to mogło spowodować dostanie się wilgoci albo jakiegoś syfu do elektroniki. Czy da się taką usterkę naprawić lub czy jest ktoś kto mógł by ją usunąć. Z góry dziękuję za wszystkie propozycje i odpowiedzi.
SWaldek Napisano 11 Luty 2011 Napisano 11 Luty 2011 Rozbierz wtyczke sondy i zobacz czy nie ma przerwy w połaczeniu kabelków do pinów wtyczki na bank to pekniety kabelek przy wtyczce
chudy.onyx Napisano 12 Luty 2011 Autor Napisano 12 Luty 2011 Ok dzięki za pomoc. Najpewniej jest to ta usterka. Kolega siedzi w elektronice i również to stwierdził. Wymienię cały przewód bo podobno tesoro mają badziewie a nie przewody i łamią się na potęgę. Pozdrawiam.
sudajew Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 też miałem coś podobnego przy silverze, poszedł jeden z 4 czy 5 (już nie pamiętam) kabelków przy samej wtyczce przy elektronice. Znajomy elektryk zrobił mi to 5 min.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.