Skocz do zawartości

Tesoro zwarcie, proszę o pomoc.

chudy.onyx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. mam problem i chciał bym się poradzić jak go rozwiązać. Po uruchomieniu wykrywacza pojawia się stały dźwięk w głośniczku jak i w słuchawkach. Podłączenie cewki nic nie daje, dźwięk się nadal utrzymuje, wykrywacz nie reaguje na żaden metal. Próbowałem ruszać kablami, rozkręciłem elektronikę i przedmuchałem. Problem nie zniknął. Również wymiana baterii nic nie zmienia. Zaznaczam że jak ostatnim razem byłem z wykrywaczem było dość mokro i to mogło spowodować dostanie się wilgoci albo jakiegoś syfu do elektroniki. Czy da się taką usterkę naprawić lub czy jest ktoś kto mógł by ją usunąć. Z góry dziękuję za wszystkie propozycje i odpowiedzi.
Napisano
Rozbierz wtyczke sondy i zobacz czy nie ma przerwy w połaczeniu kabelków do pinów wtyczki na bank to pekniety kabelek przy wtyczce
Napisano
Ok dzięki za pomoc. Najpewniej jest to ta usterka. Kolega siedzi w elektronice i również to stwierdził. Wymienię cały przewód bo podobno tesoro mają badziewie a nie przewody i łamią się na potęgę. Pozdrawiam.
Napisano
też miałem coś podobnego przy silverze, poszedł jeden z 4 czy 5 (już nie pamiętam) kabelków przy samej wtyczce przy elektronice. Znajomy elektryk zrobił mi to 5 min.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie