Skocz do zawartości
  • 0

Schron na działo ?

pasio

Pytanie

Napisano
Witam !

Tak jak w temacie, jako iż jesteśmy aktywnymi działaczami Gniazda (www.bunkry.gniazdo.net.pl) nie mogliśmy siedzieć w domu/pracy na taką pogodę więc ja wykorzystaliśmy maxymalnie dzisiaj :)

Do rzeczy.
Bardzo bym prosił szanownych forumowiczów o wstępną identyfikacje tego schronu. Główna fotka znawcą powie pewnie wszystko, my niestety ciągle się uczymy fachu :)

Tutaj więcej fotek http://wyslijto.pl/plik/yi3epek37r

Pytanie moje jest następujące, czy może to być schron typu "Unterstellraum 701 ? Wymiary co prawda nie te ale te pręty na stropie mnie dziwią. Jeżeli ktoś ma problem z pobraniem fotek. Wymiary Szerokosc 5,20metra. Długość 8,40metra. Szukane Proxima ładny sygnał cały czas aż się urywa na takich właśnie wymiarach schronu.

Stan na fotkach po dzisiejszej akcji.
W fotkach jest mapa z położeniem oraz fotka jak to wyglada z dalsza, możliwe iż na takim pagórku mogły być 3 tego typu schrony na baterie artylerii ?

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Wojciech Bujakowski"

Przyłączam się do prośby kolegi !!

Pozdrawiam. Wojtek Pasek.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam !

Tak jak w temacie, jako iż jesteśmy aktywnymi działaczami Gniazda (www.bunkry.gniazdo.net.pl) nie mogliśmy siedzieć w domu/pracy na taką pogodę więc ja wykorzystaliśmy maxymalnie dzisiaj :)

Do rzeczy.
Bardzo bym prosił szanownych forumowiczów o wstępną identyfikacje tego schronu. Główna fotka znawcą powie pewnie wszystko, my niestety ciągle się uczymy fachu :)

Tutaj więcej fotek http://wyslijto.pl/plik/yi3epek37r

Pytanie moje jest następujące, czy może to być schron typu "Unterstellraum 701 ? Wymiary co prawda nie te ale te pręty na stropie mnie dziwią. Jeżeli ktoś ma problem z pobraniem fotek. Wymiary Szerokosc 5,20metra. Długość 8,40metra. Szukane Proxima ładny sygnał cały czas aż się urywa na takich właśnie wymiarach schronu.

Stan na fotkach po dzisiejszej akcji.
W fotkach jest mapa z położeniem oraz fotka jak to wyglada z dalsza, możliwe iż na takim pagórku mogły być 3 tego typu schrony na baterie artylerii ?

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Wojciech Bujakowski"

Przyłączam się do prośby kolegi !!

Pozdrawiam. Wojtek Pasek.
Napisano
Spotkałem coś podobnego,ale była to podstawa betonowa pod działo,które osłaniała pionowa płyta żelbetowa i otworem strzelniczym.
Boki byly zupelnie otwarte,tak że strzelano tylko w jednym kierunku.
Klamry stalowe,które widać sugerują że być może płyta została odkuta żeby całośc zakopać.
Jeśli znajdę fotki ze starego kompa to dołączę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie