Skocz do zawartości

Prośba o przetłumaczenie z rosyjskiego

zabi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Wpadła mi taka ulotka, podobno niemiecka propagandowa skierowana do armii czerwonej, byłby ktoś tak miły i rozczytał co tam jest napisane?:) Z góry dziękuje

Pozdrawiam
Napisano
Бойцы и командиры красной армии

niestety nie mogę znaleźć w sieci lepszej kopii, z tego niewiele da się rozczytać, może co drugie, trzecie słowo.
Napisano
poczekaj, może uda mi się coś skrobnąć, wcale nie jest taka zła jakość, tylko mi się za pierwszym razem jakaś miniaturka włączyła - nie wiem dlaczego.
Napisano
Da sie przeczytac i napisac :)
To jest taki smieszny rozkaz :)
Naczelnik Sztabu sil niemieckich zwraca sie do Rosjan, do jencow i majacych zamiar przejsc na niemiecka strone czerwonooarmistow. Informuje ze problemy aprowizacyjne i obozowe 1941/42 roku juz minely i teraz ruscy beda mieli fajnie. Juz od momentu schwytania czy przejscia na niemiecka strone maja byc regularnie i pysznie karmieni, leczeni i zadbani. Ci ktorzy chca do niemieckiego wojska maja byc traktowani na rowni z niemieckimi zolnierzami, a ruskim robotnikow w niemczech podnosi sie i wyrownuje pensje :)
No jednym slowem zyc nie umierac. Rozkaz jest skierowany do zolnierzy niemieckich :)
Pisany w maju 1944 a wiec na rok przed koncem wojny juz zaczeli powaznie trzasc portkami przed ruskimi i szykowac sobie alibi
Napisano
Ok:) Ciekawe ilu się na to nabrało a potem padło z wycieńczenia na przymusowych robotach w Niemczech... Dzięki wielkie za pomoc

Pozdrawiam
Napisano
Niektorzy sie zainteresowali jako pamiatka tamtych czasow inni sie dziwia ze niemcy w tym okresie jeszcze mieli jakies zudzenia.
Papieru jak by co nie wyrzucaj bo szkoda. jak nie zbierasz to daj konus kto sie nim zaopiekuje albo i Rosjanom odesle bowiem wyglada ze nam nic po nim.
Napisano
He he he. A to Cię potraktował. Chyba trzeba będzie kupić klawiaturę z BUKWAMI ? Dyskusja jest na razie na etapie pogody i d. Maryni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie