chudyroot Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 Ja zawsze biorę ze sobą kamere, kompas (wrazie w), latarke, telefon (mapy google, tj. zdjecia satelitarne, co by sie w lesie nie zgubic), no i żone:P czasami jakiegoś jelenia" do kopania... Sorki sesek :PTak naprawde to wiekszosc sprzetu nie jest potrzebna ale czlowiek jakos lepiej sie czuje :)Ale tak naprawde to jesli chodzi o las to przydaje sie nawigacja, jak obejsc jakas rzeczke, dokladne miejsca predzej ustalonych pozycji itpa wracajac do tematu scyzoryka to mam jakies chinskie gowno
herr kurzo Napisano 22 Luty 2013 Napisano 22 Luty 2013 Jak to mówią z Gerlacha najlepsza blacha a oprócz Solingena nic lepszego nie ma :)
Gizeh Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Wszystko zależy od potrzeb. Zwykle używam dobrej i taniej Mory 2000, ale następnym zakupem dla własnej frajdy będzie Cold Steel SURVIVAL EDGE. Kosztuje ok 140 pln, a jest fajny, bo ma rękojeść pustą w środku: można trzymać zapałki lub sól do kanapek czy inne drobiazgi. W komplecie jest krzesiwo. I kolejna zaleta dla mnie, że jest w jaskrawym kolorze, bo więcej noży gubię w lesie niż niszczę. Na początku myślałem, że przy pustej rękojeści to będzie łamliwy przy rękojeści szajs, ale w testach na yt gość go katuje na imadle i nóż nie pęka.
GORYL Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Do dłubania w ziemi" tylko zw szturman" i to klepany w GERLACH-u ;)
GORYL Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Oczywiście klinga przez całą rękojeść i skręcana tzw młotkiem" :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.