Spalice Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Witam.Dziś wyskoczyło cos takiego.Wg. mnie jest to jakiś mikrofon,lecz nie wiem od czego.
Spalice Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Dziękuję kolego Luftlander,to jest to.To szklane chyba jednak nie jest zatyczką-ma na wylot otwór.
andzy Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 lejek to zamkniecie od karafki, butelki... cos w srodku pewnie bylo jescze... byc moze cos ozdobnego bo jakby specjalnie usuniete ze srodka.
pderkacz Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 czy ta część z lejka która jest matowa jest piaskowana?? mi to przypomina coś ze sprzetu labolatoryjnego - szklanego jak pisał wcześniej kolega
tataja Napisano 13 Luty 2011 Napisano 13 Luty 2011 Skło laboratyjne to temat rzeka.W środek tego lejka" w najprostszej wersji wchodzł termometr osadzony w gumowym korku.Zastsowanie np. do destylacji.
Spalice Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Na ozdobę to lejek jest za mało wyrafinowany,skłaniam się raczej ku przeznaczeniu laboratoryjnemu (medycznemu,aptekarskiemu).
numi5 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Szklany lejek to może być też fragment palnika.http://babachan.pl/palniki-laboratoryjne/741-palnik-alkoholowy-szklany.html
Spalice Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Dodam,że miejsce w którym wyskoczył lejek" to zwykły niemiecki śmietnik(na terenie byłej bazy luftwaffe),czyli potłuczone butelki,szklane pokrywki po konserwach itp.Tzn.nic nie wskazywało na chemiczne przeznaczenie.Ale nie wykluczam tego,że jakoś się tam przybłąkał.Np.w trakcie powojennego sprzątania terenu.
Spalice Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Witam.Dziś wyskoczyło cos takiego.Wg. mnie jest to jakiś mikrofon,lecz nie wiem od czego.
Spalice Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Tak wygląda z tyłu.Wymiary to 7,5cm dł/6,5cm szer.
Spalice Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Ebonitowa pokrywka z napisem Grothe.Wycięcie wygląda na fabryczne.
ERWIN Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Pokrywka Grothe jest od dzwonka elektrycznego np. od drzwi.
Spalice Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 I taki szklany chyba lejek.Zastosowania nie znam.Wysokość ok 5 cm.Pozdrawiam,Tomek
ERWIN Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 To szklane to jest zatyczka do butli szklanej, karafki itp.
Pytanie
Spalice
Witam.
Dziś wyskoczyło cos takiego.Wg. mnie jest to jakiś mikrofon,lecz nie wiem od czego.
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.