Skocz do zawartości
  • 0

klamra z gapa tyl zielony-dobra?

Vorax

Pytanie

Napisano
Takie cos wyszlo ale nie wiem czy mi tego chinczyk nie podrzucil;)
Zastanwia mnie ze tyl malowany na zielono.nie widze sygnatur.
Pozdrawiam Vorax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Huk-jakim cudem wykop moze byc skladakiem?
Klamra jest o tyle skladakiem ze byla skladana w fabryce w czasie wojny:)
Klamerka lezala w gruzie pod dachowka wiec moze akurat byly dobre warunki.
No i ostatnie pytanko Huk :trafiles juz (widziales)cynkowa klamre paradna malowana fabrycznie na srebrny kolor?
Paznokcie to podstawa w SS tez takie mieli;)
Pozdrawiam Vorax
Napisano
Huk jesli chcesz mozemy sie zalozyc o co chcesz ze klamra jest oryginala,moze warto ja wstawic na jakas inna strone do weryfikacji?
Napisano
Nie jestem specem od klamerek natomiast tak jak pisalem wyzej moim zdaniem jest to jakas poznowojenna produkcja w jakiejs malej fabryczce(stad tez m .in brak sygnatur),kontekst takze to by potwierdzal.
Cynk byl tanszy od alu-moim zdaniem to taki oszczednosciowy erzatz.
Jesli sie myle to prosze mnie poprawic.
Napisano
Sory za wielowatkowosc-Huk jak ja wyciagnalem to tez zwatpilem widzac ten stan,stad dosc przewrotny tytul watku:)
Klamerke nawet nie czyscilem zostala tylko przemyta woda
Napisano
te moje to nie są wykopy - ale żadna nie posiada takich pięknych pazurów nawet nie utlenionych a u twoje piękne prawie ciepłe a to wykop , ale niech tam jeżeli w takim stanie to zazdroszczę
Napisano
vorax malujesz sobie paznokcie na czarno?

co do klamerki nie jestem ekspertem ale aluminium potrafi tak wyglądać z ziemi, a sam mam cynkowe guziki z zewnątrz malowane na srebrno i w sumie wygląda to tak samo
Napisano
czy na obydwu zdjęciach jest ta sama klamra? Na pierwszym widzę z pewnością oryginalną klamrę aluminiową z nakładką. Na drugim wydaje się, że widzę cynkowa klamrę, z założona aluminowa nakładką...
Napisano
R51 tak to ta sama klamra i jest aluminiowa.
Od srodka tam gdzie jest dziura na zaczep widze ze nakladka od spodu tez jest biala.
Napisano
Huk dzieki za foty.
Widzisz patyne zewnetrzna na nakladce i ona chyba nie pozostawia watpliwosci.
Podejrzewam ze wewnatrz wytworzyl sie jakis mikroklimat tak ze alu od spodu sie nie utlenilo.W srodku bylo bloto widoczne na pierwszej fotce,potem sie osuszylo i odpadlo przy nastepnych zdjeciach ,nawet tego nie wydrapywalem.
W razie czego moge zrobic super dokladne foty-Ty jako ekspert bedziesz mysle w stanie okreslic czy cos bylo swiezo rozginane,zaginane,doginane spowrotem.

Tak offtopic to tak czy owak ta klamra jest warta grosze,jakbym chcial zrobic jakiegos mixa na poprawe swojego ego to wybralbym cos ambitniejszego;)
Napisano
Przysiągłbym ,że widzę żołte przebarwienia tlenków cynku i szary nalot a nie feldgrau", ale najwyraźniej błądzę...
Napisano
W tym watku jest cynkowa klamra malowana na srebrno z alu nakladka
http://odkrywca.pl/co-to-za-klamra-,101136.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie