Vorax Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Takie cos wyszlo ale nie wiem czy mi tego chinczyk nie podrzucil;) Zastanwia mnie ze tyl malowany na zielono.nie widze sygnatur.Pozdrawiam Vorax
Vorax Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 Huk-jakim cudem wykop moze byc skladakiem?Klamra jest o tyle skladakiem ze byla skladana w fabryce w czasie wojny:)Klamerka lezala w gruzie pod dachowka wiec moze akurat byly dobre warunki.No i ostatnie pytanko Huk :trafiles juz (widziales)cynkowa klamre paradna malowana fabrycznie na srebrny kolor?Paznokcie to podstawa w SS tez takie mieli;)Pozdrawiam Vorax
Vorax Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 Huk jesli chcesz mozemy sie zalozyc o co chcesz ze klamra jest oryginala,moze warto ja wstawic na jakas inna strone do weryfikacji?
Vorax Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Mam jeszcze inne ujecia jesli jakies bedzie wazne to prosze o info
Vorax Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 Nie jestem specem od klamerek natomiast tak jak pisalem wyzej moim zdaniem jest to jakas poznowojenna produkcja w jakiejs malej fabryczce(stad tez m .in brak sygnatur),kontekst takze to by potwierdzal.Cynk byl tanszy od alu-moim zdaniem to taki oszczednosciowy erzatz.Jesli sie myle to prosze mnie poprawic.
Vorax Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 Sory za wielowatkowosc-Huk jak ja wyciagnalem to tez zwatpilem widzac ten stan,stad dosc przewrotny tytul watku:)Klamerke nawet nie czyscilem zostala tylko przemyta woda
huk 100 Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 te moje to nie są wykopy - ale żadna nie posiada takich pięknych pazurów nawet nie utlenionych a u twoje piękne prawie ciepłe a to wykop , ale niech tam jeżeli w takim stanie to zazdroszczę
fanatyk Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 vorax malujesz sobie paznokcie na czarno?co do klamerki nie jestem ekspertem ale aluminium potrafi tak wyglądać z ziemi, a sam mam cynkowe guziki z zewnątrz malowane na srebrno i w sumie wygląda to tak samo
Vorax Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Fanatyk klamra jest cynkowa co zostalo juz udowodnione i potwierdzone.Aluminiowa jest nakladka.
Vorax Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 A paznokcie pomalowalem na czarno plus srebrny brokat aby sie komponowaly z klamra;)
Shark14_a1 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 dziwadło, ale jeśli to wykopek, to aluminium powinno mieć wżery z powodu utlenienia, ale niech się eksperci wypowiedzą.
R51 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 czy na obydwu zdjęciach jest ta sama klamra? Na pierwszym widzę z pewnością oryginalną klamrę aluminiową z nakładką. Na drugim wydaje się, że widzę cynkowa klamrę, z założona aluminowa nakładką...
Vorax Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 R51 tak to ta sama klamra i jest aluminiowa.Od srodka tam gdzie jest dziura na zaczep widze ze nakladka od spodu tez jest biala.
Vorax Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 Huk dzieki za foty.Widzisz patyne zewnetrzna na nakladce i ona chyba nie pozostawia watpliwosci.Podejrzewam ze wewnatrz wytworzyl sie jakis mikroklimat tak ze alu od spodu sie nie utlenilo.W srodku bylo bloto widoczne na pierwszej fotce,potem sie osuszylo i odpadlo przy nastepnych zdjeciach ,nawet tego nie wydrapywalem.W razie czego moge zrobic super dokladne foty-Ty jako ekspert bedziesz mysle w stanie okreslic czy cos bylo swiezo rozginane,zaginane,doginane spowrotem.Tak offtopic to tak czy owak ta klamra jest warta grosze,jakbym chcial zrobic jakiegos mixa na poprawe swojego ego to wybralbym cos ambitniejszego;)
R51 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Przysiągłbym ,że widzę żołte przebarwienia tlenków cynku i szary nalot a nie feldgrau", ale najwyraźniej błądzę...
Vorax Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 W tym watku jest cynkowa klamra malowana na srebrno z alu nakladkahttp://odkrywca.pl/co-to-za-klamra-,101136.html
Pytanie
Vorax
Zastanwia mnie ze tyl malowany na zielono.nie widze sygnatur.
Pozdrawiam Vorax
49 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.