Skocz do zawartości
  • 0

klamra z gapa tyl zielony-dobra?

Vorax

Pytanie

Napisano
Takie cos wyszlo ale nie wiem czy mi tego chinczyk nie podrzucil;)
Zastanwia mnie ze tyl malowany na zielono.nie widze sygnatur.
Pozdrawiam Vorax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
chyba ze to cynkowa klamra z aluminiowa nakladka a z zewnatrz pomalowana srebrna farba?
Waga calej klamry z widelkami 40 gram.
Napisano
Czy ona nie jest za ciezka jak na alu?Zwazylem cala alu drk i ma 23 gramy wiec moze to faktycznie cynk pomalowany?
Napisano

Vorax , jesteś pewien że tam jest srebrna farba ? Na zdjęciu wygląda jak aluminium .
Czy w miejscu zaznaczonym strzałką też jest pomalowane?
Uzupełnij fotki tak jak ja pokazałem.

PS
Ja Ci wierzę :)

pozdro.

Napisano
Juz chyba wiem.
Klamra jest wykonana z cynku i pomalowana fabrycznie srebrna farba od zewnatrz.
Od srodka nie byla pomalowana wiec cynk sie utlenil i pokryl sie patyna tak jak piszesz R51.
Z zewnatrz nie powstaly wzery bo farba zatrzymala proces utleniania.
Nakladka jest aluminiowa.
Podejrzewam ze to jakis poznowojenny ersatz gdzie kombinowali i produkowali z czego tylko mogli.
Spotkaliscie sie z takim czyms?
Napisano
Dani w porzadku zrobie sesje fotograficzna.
Tak na tych bokach tez jest farba a miejscami gdzie sie troche przetarla wylazi patyna od cynku.
Huk masz racje od spodu nakladka blyszczy sie jak psu jajca,teraz odpadlo stamtad bloto i blyszczy sie jeszcze bardziej.
Ech myslalem ze sie ktos ze mna zalozy i zgarne flaszke..;)
Napisano
spoko ja też gdzieś chyba mam cynkową paradną z resztkami srebrnej farby to nic nadzwyczajnego tak miało być :):) wiele jeszcze klamer jest nie skatalogowanych nie chcę kotów drzeć bo nie mam o co , a pod koniec produkcji pewnie wszystkie już malowali na zielono i nie bawili się w klamry paradne czy bojowe z nakładkami czy tłoczone wszystko wysyłali na front - mogli i w ogóle nie malować , wieczorem wrzucę coś od siebie :):) -pozdro
Napisano
Takie cos wyszlo ale nie wiem czy mi tego chinczyk nie podrzucil;)
Zastanwia mnie ze tyl malowany na zielono.nie widze sygnatur.
Pozdrawiam Vorax
Napisano
Moja aluminiówka z nakładką waży 12 gramów. Jest kopana i ma ubytki, więc dodajmy jej jakieś 3 gramy, co czyni 15 gramów, dodajmy stalowy bodziec, to otrzymamy jakieś 20 gramów...
Dla przykładu alpakówka SS waży około 39 gramów...
Napisano
moje spostrzeżenie jest takie jak R51 pierwsza fotka klamra aluminiowa paradna z nakładką dobra , druga fotka klamra cynkowa widać że nakładka dodana po nowych wąsach -składak
Napisano
Huk no dokladnie nie chodzi przeciez o klotnie tylko o id a moze w przyszlosci jeszcze jakas wymianke zrobimy na np zalegly temat:).
Czekam z niecierpliwoscia na foty
Pozdrawiam Vorax
Napisano

mało tego przy zaczepie do haka prześwituję świeżością wewnętrzna strona nakładki i świeci się jak psu jaja hehehe to dwie różne klamry kolega nas robi w bambuko :):)babci to nawiń jeszcze raz :):)

Napisano
zwracam honor !! ale muszę powiedzieć że w pierwszej chwili dałbym sobie ogolić ....... :):) nie wycofuje jednak tego że to składak :):) -pozdro :):)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie