Vorax Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Takie cos wyszlo ale nie wiem czy mi tego chinczyk nie podrzucil;) Zastanwia mnie ze tyl malowany na zielono.nie widze sygnatur.Pozdrawiam Vorax
Vorax Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 chyba ze to cynkowa klamra z aluminiowa nakladka a z zewnatrz pomalowana srebrna farba?Waga calej klamry z widelkami 40 gram.
Vorax Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Czy ona nie jest za ciezka jak na alu?Zwazylem cala alu drk i ma 23 gramy wiec moze to faktycznie cynk pomalowany?
Dani Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 Vorax , jesteś pewien że tam jest srebrna farba ? Na zdjęciu wygląda jak aluminium .Czy w miejscu zaznaczonym strzałką też jest pomalowane?Uzupełnij fotki tak jak ja pokazałem.PSJa Ci wierzę :)pozdro.
Vorax Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Juz chyba wiem.Klamra jest wykonana z cynku i pomalowana fabrycznie srebrna farba od zewnatrz.Od srodka nie byla pomalowana wiec cynk sie utlenil i pokryl sie patyna tak jak piszesz R51.Z zewnatrz nie powstaly wzery bo farba zatrzymala proces utleniania.Nakladka jest aluminiowa.Podejrzewam ze to jakis poznowojenny ersatz gdzie kombinowali i produkowali z czego tylko mogli.Spotkaliscie sie z takim czyms?
Vorax Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Dani w porzadku zrobie sesje fotograficzna.Tak na tych bokach tez jest farba a miejscami gdzie sie troche przetarla wylazi patyna od cynku.Huk masz racje od spodu nakladka blyszczy sie jak psu jajca,teraz odpadlo stamtad bloto i blyszczy sie jeszcze bardziej.Ech myslalem ze sie ktos ze mna zalozy i zgarne flaszke..;)
huk 100 Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 spoko ja też gdzieś chyba mam cynkową paradną z resztkami srebrnej farby to nic nadzwyczajnego tak miało być :):) wiele jeszcze klamer jest nie skatalogowanych nie chcę kotów drzeć bo nie mam o co , a pod koniec produkcji pewnie wszystkie już malowali na zielono i nie bawili się w klamry paradne czy bojowe z nakładkami czy tłoczone wszystko wysyłali na front - mogli i w ogóle nie malować , wieczorem wrzucę coś od siebie :):) -pozdro
Vorax Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Takie cos wyszlo ale nie wiem czy mi tego chinczyk nie podrzucil;) Zastanwia mnie ze tyl malowany na zielono.nie widze sygnatur.Pozdrawiam Vorax
R51 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Moja aluminiówka z nakładką waży 12 gramów. Jest kopana i ma ubytki, więc dodajmy jej jakieś 3 gramy, co czyni 15 gramów, dodajmy stalowy bodziec, to otrzymamy jakieś 20 gramów...Dla przykładu alpakówka SS waży około 39 gramów...
Vorax Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Czyli moja jest cynkowa...kurde to niezle niemiaszki zamiksowali...
huk 100 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 moje spostrzeżenie jest takie jak R51 pierwsza fotka klamra aluminiowa paradna z nakładką dobra , druga fotka klamra cynkowa widać że nakładka dodana po nowych wąsach -składak
Vorax Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 Huk no dokladnie nie chodzi przeciez o klotnie tylko o id a moze w przyszlosci jeszcze jakas wymianke zrobimy na np zalegly temat:).Czekam z niecierpliwoscia na fotyPozdrawiam Vorax
huk 100 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 mało tego przy zaczepie do haka prześwituję świeżością wewnętrzna strona nakładki i świeci się jak psu jaja hehehe to dwie różne klamry kolega nas robi w bambuko :):)babci to nawiń jeszcze raz :):)
Vorax Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 zastanawia mnie dlaczego aluminiowe zaczepy nie sa tez pomalowane na feldgrau od spodu...
Vorax Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Okej Panowie to sesja zdjeciowa,klamerke podnioslem osobiscie wczoraj.
huk 100 Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 5 ta tył cynkowa a tamta pierwsza oczywiście to aluminium
huk 100 Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 zwracam honor !! ale muszę powiedzieć że w pierwszej chwili dałbym sobie ogolić ....... :):) nie wycofuje jednak tego że to składak :):) -pozdro :):)
Pytanie
Vorax
Zastanwia mnie ze tyl malowany na zielono.nie widze sygnatur.
Pozdrawiam Vorax
49 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.