Skocz do zawartości

Cewka koncetryczna a DD do X-terra 70/705 różnice...

banan20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dalj nie wiem która to jest snajperka, ktorą elipsa, która dd..domyslam się jedynie że koncetryczna to ta pospolita okrągła.
Napisano
snajperki sa zazwyczaj mniejsze pomagaja w separacji,ale rowniez maja mniejszy zasieg,dd zazwyczaj sa 10,5 cala,wieksze pokrycie,lepiej radza sobie w zmineralizowanej glebie,gorsze namierzanie,kwestia przezwyczajenia,koncentryk zasieg stozkowy,lepsze namierzanie nie ktorzy twierdza ze glebsze ale wielkosc 9 cali wiec zasieg dd 10,5 moze byc taki sam,ja nie wiem.
Napisano
dodam że w domu już mam koncetryka 7,5 i 18,5 od X terry 70. Mam nadzieje ze cewki DD pasują do X terry 70....chce szukać z bratem dwiem X terrami jedna 70 tką drugą 705tką...Interesuje mnie mała drobnica od małych sreberek do odznaczeń, krzyżyków itp... Militaria mnie nie interesują...Jaki będzie najlepszy duet.?
Napisano
Pomysł z duetem super!! Najlepszy byłby 3kHz i 18.75kHz, ale spoko może być i 7.5kHz;-) Rodzaj cewki (DD czy konc.) nie ma znaczenia chyba, że masz wyjątkowo wysoko zmineralizowany teren.

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie