tyfus Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 wygląda na denarka węgierskiego, ale ...pierwszy lepszy denarek węgierski z sieci (z zakończonej aukcji)patrząc na monetę tak jak teraz - Madonna trzyma dziecko po lewej stronie - na twoim po prawej. Nie kojarzę odmiany takiego denarka.
tyfus Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 i dla porównania tarcza herbowa - na twojej wybicie coś mi nie pasuje.nie wspomnę o legendzie otokowej, która jak dla mnie jest nieczytelna i również podejrzanie wygląda.Reasumując - nie wiem czy to oryginał, nie mam do czego porównać - brak katalogu monet węgierskich z tego okresu.
kopijnik2 Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 http://www.oddmix.com/numi/coin_hu_1462_mathias_silver.html
tyfus Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 no i bardzo sympatycznie kopi :) dzięki tobie, człowiek znowu czegoś nowego i mądrego się dowiedział.efektem tego - zaopatrzyłem się już w katalog monet węgierskich Huszara - przyda się :)
banan20 Napisano 27 Styczeń 2011 Autor Napisano 27 Styczeń 2011 rozumiem ze jest jeden z rzadszych denarów wegierskich?? czy tą cene w wysokosci 200 dolarów mozna przelożyc ma złotówki czy raczej nie jest to adekwatne do polskich cen ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.