midscen15 Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Napisano 23 Styczeń 2011 Witam! Od niedawna chodze z ace 250 na ustawieniach jewerly. Koledzy mi mówią, że jest to odpowiednie ustawienie. Ale ja coś przeczuwam, że nie ;D Więc proszę o pomoc przy ustawieniu ace 250 ; ) Pozdrawiam
tyfus Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 jak od niedawna chodzisz, to źle przeczuwasz ...trzeba wyczuć i obtrzaskać" się ze sprzętem, a po kilku razach nie da się
Spalice Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Witam.Kolega Tyfus mnie wyprzedził,ja po kilku pierwszych spacerach z Ace też byłem rozczarowany.
rufa Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 witam.ja też po kilku spacerach miałem wątpliwości co do ustawień i działania wykrywacza.jednak jak się później okazało,sprzęt był i jest do tej pory,sprawny i bez zarzutu.z czasem wszystko się wyjaśni.na pustej miejscówce nawet wykrywacz z najwyższej półki nic nie zasygnalizuje.najważniejsza jest decyzja:czego i gdzie chcę szukać.
cacodaemon-skc Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Na chwilę obecną dziś o 16:23 pożegnałem się z moim Garrett-em, jeśli naprawde chcecie mieć z każdego wypadu wiele wspomnień i fantów do klasera to polecam najpierw zzerować go" i wybrać all metam i wyciąć pierwsze 2-klocki.kopać wszystko co podejdzie:1. puszka wali na wielkie aluminium ak samo guziki z powstania"2. większość monet niestety też daje wysokie alu.3. jesli macie niedaleko od siebie miejsca walk to:a) macie sporo czasu i samozaparcia na kulki i czubkib) wycinajcie wszystko do 7 klocka.Garrett Ace 250 = kopiesz albo zostaniesz zakopany przez innych
samulb Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Wycięcie dwóch pierwszych kwadracików to jest właśnie tryb Jewerly, to nie wiem po co kombinować jak można włączyć od razu. Zasada jest taka tryb Jewerly jak chcesz kopać tylko kolor i czasami przekłamane żelazo albo All metal i kopać wszystko a po pewnym czasie sam bedziesz wiedział jakich dzwieków i wskazań nie chcesz kopać.
P_iter Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 asada jest taka tryb Jewerly jak chcesz kopać tylko kolor i czasami przekłamane żelazo."To jedna z wad ACE250/150. Te przekłamania. Teoretycznie jeśli sygnał jest niestabilny i pokazuje żelazo/mocny kolor, to można odpuścić bo na 95% to jest skorodowane żelazo. Jednak trafiało mi się, że ciekawy kolorek był maskowany przez leżący w pobliżu złom. Sygnał bardzo podobny. Trzeba się dobrze osłuchać (pinpointer może być w tym pomocny)aby wyłapać jakąś różnicę albo kopać tego typu sygnały. Ja kopię. Identyfikacja chyba w każdym wykrywaczu, to sprawa mocno umowna i przy niestabilnych wskazaniach najlepszym wyznacznikiem tego co jest pod sondą jest łopata.
jacho Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 To jedna z wad ACE250/150. Te przekłamania."Wszystkie wykrywacze mają ten sam problem. Nawet te za kilka tys. zł.Zresztą jak byś pokazał chromowaną felgę, ocynkowany gwóźdź? Do tego jak dochodzi korozja która przenika ziemię wokół fantu to ból głowy dla wykrywacza gwarantowany.Ostatnie zdanie jest w 100% prawdziwe i powinno być podsumowaniem problemów z identyfikacją"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.