Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji pasa lub samej klamry. Wymiary klamry 8,5cm na 5,2cm i około 0,4cm grubości, wykonana najprawdopodobniej z mosiądzu. Pas ten znalazłem w komórce starego domu (typowy z początku wieku). Klamra, gdy ją znalazłem, miała zdarty (nie zeszlifowany tylko poryty jakby na kamieniu do ostrzenia siekiery) przód, nie było widać nic z tego co się na niej mogło pierwotnie znajdować więc doprowadziłem ją do obecnej postaci. Nie znalazłem na niej żadnych sygnatur. Pozdrawiam.
Pytanie
Maćko1410
Witam.
Proszę o pomoc w identyfikacji pasa lub samej klamry. Wymiary klamry 8,5cm na 5,2cm i około 0,4cm grubości, wykonana najprawdopodobniej z mosiądzu.
Pas ten znalazłem w komórce starego domu (typowy z początku wieku). Klamra, gdy ją znalazłem, miała zdarty (nie zeszlifowany tylko poryty jakby na kamieniu do ostrzenia siekiery) przód, nie było widać nic z tego co się na niej mogło pierwotnie znajdować więc doprowadziłem ją do obecnej postaci. Nie znalazłem na niej żadnych sygnatur.
Pozdrawiam.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.