lukasbar Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 O ogólne ustawienia na monetki mi chodzi jak się włącza tryb dyskryminacji i żeby się nie wzbudzał cały czasno i nie jestem pewien dostrojenia do grunty czy dobrze robie
Enders Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Hmmm... zacznijmy od najprostszego. Dyskryminacja. Obok segmentów na górze masz napisane cyfry najwyższej wartości dla danej kategorii. Teraz tak. Wybór Autotune - czyli taki all metal. Wybierasz (przyciskiem Menu)Disc level". Naciskasz -" i na wyświetlaczu zapala się At". Jesteś w Autotune. Wybór pracy na dyskryminacji - żeby powrócić do pracy w trybie dyskrymy także jak wcześniej wybierasz Disc level z pomocą Menu i naciskasz +". Strojenie do gruntu. Pomachaj cewką na niewielkim obszarze z WYŁĄCZONĄ dyskryminacją lub a trybie Atutotune i sprawdź, czy nie ma żadnych obiektów metalowych. Teraz naciśnij i trzymaj Ground Grab i dość szybko, podnosząc na ok 20 cm i zpowrotem obniżając do ziemi, opuszczaj cewkę, aż sygnał prawie zniknie.
Enders Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Moderator... proszę jakoś te posty połączyć, zbyt szybko nacisnąłem dodaj" :/ Idąc dalej... W szybkościach" (Speed") wybierasz tryby pracy. Tryby pracy są dwa - Slow (powolny, o większej czułości)(Sl) i Default (domyślny) (dE).Czułość - regulowana - od 1 do 99. Po wyborze przyciskiem Menu - Sensitiivty regulujesz ją przyciskami +" i -". I tutaj odnośnie Twojego detektora, że się wzbudza. Jeśli uruchomiłeś go w miejscu, gdzie jest dużo linii WN, urządzeń elektrycznych i innych, to z pewnością wykrywacz będzie szalał i dopiero zmniejszenie czułości mu pomoże.Sygnał wiodący - do czego służy tłumaczyć chyba nie muszę (ale jeśli chcesz to i to zrobię). Regulowany od -9 do 9. Na -9 pracujesz maksymalnie cicho, na 9 - sygnał wiodący jest najwyższy. Po wyborze przyciskiem Menu Treshold" regulujesz go +" i -". Jeszcze odnośnie dyskrymy. Po wyborze Disc Level przyciskiem Menu przyciskami +" i -" regulujesz poziom dyskrymy od 0 do 65. #Of tones - liczba tonów. 5 do wyboru. 1F, 2F, 3H, 4H i dP NOTCH - wybierasz go za pomocą naciśnięcia i przytrzymania kolejno: Ground Grab i Menu. Teraz na wyświetlaczu zapali się 88". Po puszczeniu przycisków przyciskami +" i -" regulujemy poziom NOTCH. Pin point - no chyba wiadomo...Segment DIRT pokazuje mineralizacją gleby. Segment CONF - hmmm, coś w rodzaju stopnia pewności" ;)Przyciskiem Hz zmieniamy częstotliwość naszego wykrywacza, programy zmieniamy Menu". Mamy możliwość wyboru częstotliwości od F1 do F7. Nie mam pomysłu, co by tu dalej...Pozdrawiam!
kaczka Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Odnośnie Treshold-u (sygnału wiodącego) to ważne jest to, że w trybie Dyskryminacji działa on jak filtr wielkości przedmiotu - czyli im więcej na + to wykrywacz reaguje na coraz mniejsze przedmioty - tylko nie należy przesadzać bo można ogłuchnąć. Warto czasem dać mniejszą czułość a większy Treshold. K.
lukasbar Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Dzięki chłopaki sorry że tak długo nie piszę ale nie miałem dostępu do neta Myślę że już teraz powinno być wszystko jasne jutro wypadzik to wyjdzie w praktyce Jeszcze raz wielkie dzięki pozdrawiam
ZeWschOdu Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Napisano 24 Kwiecień 2011 Mam pewien problem z F70 .. Cały czas gdy chodze po polu wydaje ,,fałszywe dźwięki'' po dostrojeniu do gruntu nadal to samo tak sie zastanawiam czy nie jest przypadkiem uszkodzony, ale nie chce wysyłać go do V... bo trwa sezon a ja nawet nie wiem czy napewno jest cos z nim nie tak czy ja cos zle robie;/ i mam prośbę czy ktoś mógłby wrzucić jakis filmik jak dostraja go do gruntu i jak pózniej reaguje .. ;]
carmelo1 Napisano 25 Grudzień 2011 Napisano 25 Grudzień 2011 witam kolegow czy ktorys z panow uzywa Cewka SEF 12/15 fisher F70 ..i jest roznica??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.