Skocz do zawartości

F70 -----> ustawienia

ZeWschOdu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jeżeli będziesz szukał naall metal"to czułość nie większa jak 60.wyżej zacznie wariować,a jak z dyskryminacją to czułość na 90,dyskryminacja na 12-15,speed na DE,threshold -4
Przy tym ustawieniu na pewno będziesz kopać irytujące zawleczki od piwa i folię (17 do 25)ale niestety w tym przedziale znajdują się niektóre monetki (np 10 pruskie 24 jednostki)
pozdrawiam
Napisano
threshold spokojnie możesz dać na -1
będzie czulszy na drobniejsze rzeczy
i spokojnie kop sygnały od 20-25 bo na tej niskiej wyskakują denarki
Napisano
A jak dyskryminacje ustawie po wyżej 15 lub nawet około 30 to jakie monety mogę stracić? bo grosze i srebro piszczą mi wyżej, a niechcę kopać polmosów i alu;/
Napisano
powyżej 30 jednostek i tak będziesz kopać polmosy,z racji tego że są z różnych stopów ,niektóre daja sygnał przy dwudziestu paru jednostek inne powyżej trzydziestu.Ty musisz zdecydować czy kopać czy też nie,ja zawsze kopie ,jak nie kopne to później bije się z myślami a może to monetka była? "
Napisano
chyba że tony ustawisz na DP i się osłuchasz to nie będziesz kopał polmosów bo dają inny sygnał lub będziesz je kopał rzadziej
Napisano
Dziś byłem na polu i z f70 miałem jakis problem, a mianowicie ciągle były jakieś zakłucenia(takie jakby popierdywanie;p) z czułości zjechałem nawet do 50, treshold na -2 później troche eksperymentowałem ale niedało to efektów, dyskryminacja jakieś około 15 (+ , - ), speed DE.Powiedzcie co mogłem zle zrobić bo na polu to bylo troche denerwujace jak ciągle zakłucenia, co prawda znalazłem 1 kopiejke no ale ..:]. Dodam że kom miałem wylaczoną.
Napisano
ile miałeś ustawionych tonów ?
czy miałeś w pobliżu linie energetyczne?
czy dobrze dostroiłeś do gruntu a nie do metalu w gruncie?
Napisano
Tony ustawione na 3, lini niema w pobliżu, dostrajałem kilka razy i właśnie tak najpierw myślałem że w gruncie może być jakiś metal ale nie
  • 1 month later...
Napisano
witam posiadaczy f70 piszcie na jakich chodzicie ustawieniach..

dyskryminacja

diskryminacja-od 4 do 6
speed-de
czulosc-od 90 do 98
threshold-od -6 do -3
of tones-3h

na all metalu nie łaziłem ale w tym sezonie powalczę.
A na tych ustawieniach pole jak i las i zasięg dla mnie rewelacja. ale jestem ciekaw czy jeszcze można z niego coś wydusić??
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam ma ktoś może instrukcję do F70 po polsku
Kolega pożyczył z pracy fisherka bo stał w szafie bez użyteczny
ale idzie się zapiszczeć na śmierć cały czas się wzbudza nie wiem jak przywrócić mu ustawienia fabryczne
pozdrawiam
Napisano
Kurczę jednak bez całej instrukcji się nie obędzie
mam po angielsku w pdf i przydała by się po polsku ktoś takowa dysponuje?
najlepiej w wersji elektronicznej lub skanem
ja do tej pory śmigałem tylko z kanarkiem i to dla mnie kombajn
z góry dzięki
Napisano
Uważaj bo zaraz po głowie od modów dostaniesz.
Jeśli widzisz że GMC ma instrukcję to grzecznie poproś na priv. Może się zlituje.
Napisano
Kolego lukasbar o jakie funkcje Ci chodzi...? Jeśli o jakieś tylko po części dotyczące obsługi detektora, to mogę wyjaśnić...

Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie