Skocz do zawartości

Dyskryminacja w wykrywaczach impulsowych.

madmax78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Mam ambicje, żeby zaprojektować wykrywacz ''PI'' który będzie zawierał w sobie kilka zalet.

1) Duży zasięg
2) Możliwość rozróżniania metali - żelazo / kolor
3) Dyskryminację małych przedmiotów ( z płynną regulacją )
4) Funkcję Pinpoint. ( z regulacją czułości )
5) Skuteczny (dwustopniowy )pomiar głębokości przedmiotu.

!!! To nie jest reklama, ale próba określenia wymagań użytkowników !!!

Chciałbym, aby potencjalni użytkownicy wypowiedzieli się na temat poszczególnych funkcji nieistniejącego ( jeszcze )wykrywacza.

Czy wykrywacz, z funkcjami opisanymi powyżej, spełniał by oczekiwania użytkowników ?

Dla jasności...takiego wykrywacza jeszcze nie ma, więc to nie jest reklama....

Proszę o wnioski i sugestie.
Napisano
Na początek to pogratulować ambicji,nie kazdy by się porwał na złożenie wykrywki,kiedyś jeden pan złożył mi alla byłem bardzo zadowolony dyskryminacja ,mineralizacja,fakt 12 akumulatorków,myślę że oczekiwania by spełniły się gdyby wreszcie był wyświetlacz cyfrowy.Pozdrawiam
Napisano
Wyświetlacz z numerycznym obrazowaniem
waga ok.1,3-1,5
Koniecznie REGULACJA GŁOŚNOŚCI i STROJENIE DO GRUNTU.
Jest dużo takich rzeczy,które powinne być,ale jak je tam zmieścić. :)
Bardzo fajny post.
Napisano
adam795...mowa o wykrywaczu impulsowym. All, to VLF ....
Zwierzu....Regulacja głosniści....standard, ale po co Ci w PIKACZU strojenie do gruntu ?

Wymień inne oczekiwania, bez obawy....
Napisano
Obawiam się że ze 100%-towym rozróżnianiem kolorów będziesz miał poważny problem,w Midasie jest rozwiązany częściowo i dużo zależy od samego metalu kolorowego (jego składu).Ciekawym faktem w Midasie jest to że na kawał blachy cynkowej dioda się nie zaświeci ale na cynkowe 5 lub 10 fenigów będzie się świecić,być może ww. monety są ze stopu? Podobnie ze współczesnymi złotymi ,na wszystkie się świeci jasno a na 20gr. dużo słabiej i ki czort? Dodam że na złoto dioda świeci jak trzeba,tu pomyłki być nie może,chyba.
Pozdrawiam.
Napisano
Kolego MDMx,widze ze porwales sie na ciekawy temat.To co chcesz zrobic to juz 10 lat jest w Now..(no i tych powielanych nasladownictwach).Zrob to wszystko ,ale dodaj ekranik i b. wazne aby mozna było ocenic wielkosc przedmiotu.(jak w GT2500)
Klucznik z Klucz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie