Skocz do zawartości

pzkpfw VI

bzykus100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , jestem tu nowy jeśli pytanie jest w złym dziale to przepraszam i sie poprawię . Więc przechodzę do pytania , wie może ktoś z was gdzie można zobaczyć na żywo pzkpfw VI czy panzer V generalnie coś z niemieckiego sprzętu , mam na myśli jakieś muzea czy coś w tym stylu . Byłem we wielu muzeach , wiele czołgów widziałem , ale z niemieckich to jedynie egzemplarze wyłowione z jeziora itp. wiadomo w jakim stanie . Wiem że takie czołgi są w dobrych stanach ( a nawet na chodzie ) , w jakiś tam muzeach w usa itp. Czy można gdzieś na terenie polski zobaczyć taki czołg . Ja ktoś coś wie proszę o info .

http://odkrywca.pl/rzadkie-pojazdy-pancerne-na-terenie-polski,653956.html#653956 Popatrz tutaj. Kolega dr.tommy wymienia co możesz w Polsce zobaczyć z niemieckich. Ogólnie bida w porównaniu z Munster czy Kubinką. Chociaż kto wie może coś przybędzie ;)

Polecam Munster w Niemczech... Byłem widziałem. Muzeum świetne pod względem zbiorów z niemieckich możesz zobaczyć pzkpfw I ; III , IV ; V ; VI królewskiego. Sturmtiger (podwozie tygrysa). Rso; Jaghtpanter; hetzer, dwa jaghtpanzerIV, flak 8.8, dwa sdkfz251... i klka innych pojazdów armat.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie